Een van de lekkerste hapjes die wij kennen is zelfgemaakte pangsit goreng. Dat zijn kleine, gefrituurde flapjes gevuld met gekruid gehakt. Oma nam het recept mee naar Nederland na jarenlang in Indonesië gewoond te hebben en gelukkig is het recept bewaard gebleven. We maken het vaak op familiefeestjes en denken dan altijd even terug aan ‘oma pangsit’. Oma pangsit Toen wij klein waren vierden we elk jaar oud en nieuw met de hele familie bij mijn ouders thuis. Iedereen nam wat lekkers mee en oma pangsit nam dus … zelfgemaakte pangsit mee. Na het vuurwerk s’nachts werd het buffet geopend…
Kerst hapjes
-
-
Voor kerst waren we op zoek naar een bijzonder hapje bij het aperitief. We vonden een Engels recept voor deze leuke cranberry pecan kaasballetjes die er niet alleen lekker uitzien met verse ingrediënten aan de buitenkant, ze zijn ook erg lekker! Helemaal samen met ene knapperig toastje en een glaasje wijn. De vulling van de kaasballetjes bestaat uit geitenkaas met honing. De honing erin zorgt ervoor dat het niet erg naar geitenkaas smaakt maar juist een lekkere mix heeft met een zoetje erin. Je rolt de balletjes van kaas door een mix van verse peterselie, kleingesneden cranberry’s en pecannoten. Natuurlijk…
-
Uit de befaamde keuken van D’Antuono; ons favoriete bruschetta con pomodoro recept. Superknapperig en fris, een echte smaaksensatie! Een top recept voor verse kleine zomertomaatjes uit je moestuin met heerlijke olijfolie, knoflook, verse rozemarijn en basilicum! De familie D’Antuono komt van oorsprong uit Italië. Ze zijn in Nederland begonnen in Haarlem met restaurant Napoli. Daarna volgden restaurants d’Antica en Cinema Paridiso in Amsterdam met ongekend veel succes. Hun gerechten waren fantastisch! Gelukkig hebben Famke en Floor van Praag de familierecepten verzameld, waaronder de bruschetta con pomodoro. Echt een familierecept, ook bij ons een dikke favoriet. Je maakt de bruschetta’s van…