Wat heb ik veel reacties gehad na het plaatsen van de foto’s van deze heerlijke Toscaanse groentesoep op facebook. Op veler verzoek hierbij het recept van echte Toscaanse ribollita. Een zalige maaltijdsoep vol groente en voor de liefhebbers met gehaktballetjes en gegratineerde bruscetta’s. Hier krijg je echt een zingende buik van🤗 Cavalo nero Jaren terug las ik een heerlijk recept voor een Italiaanse maaltijdsoep. In de soep ging onder andere cavalo nero, een in die tijd voor mij onbekende groente. Omdat het recept me zo lekker leek, heb ik het altijd bewaard. Jaren later, toen ik een eigen moestuin kreeg…
Hoofdgerechten vegetarisch
-
-
Oh deze springrolls zijn zo lekker! Je maakt ze met een heerlijk frisse vulling, pittige dipsaus en rolt ze zo op. In de vulling zit veel groente, wat dipsaus en limoen. De buitenkant zijn rijstvelletjes, deze worden in 20 seconden zacht en koop je bij de super. Je kunt de vegetarische springrolls van tevoren maken en eten als lunch, voorafje of als hoofdgerecht, echt zalig💗 Lief voor je darmen Er wordt wel eens gezegd dat onze darmen ons tweede brein zijn. In je darmen zitten biljoenen bacteriën, je darmflora. Deze bacteriën zorgen voor communicatie met je hersenen en maken het…
-
Wij zijn echt dol op Italiaans eten. Onze vegetarische cannelloni met spinazie en mascarpone is echt een succesnummer. Als ik deze maak is de schotel zo leeg! De meeste recepten voor cannelloni met spinazie zijn met ricotta. Omdat wij deze kaas wat brokkelig vinden vullen wij de cannelloni’s met zacht romige mascarpone, wat citroensap en kleingesneden pijnbompitjes, zooo lekker! Cannelloni’s zijn pastapijpjes die je kunt vullen met lekkers. Hier gaat en saus over, waarna je de schotel bakt in de oven. Door het vocht in de saus worden de cannelloni’s zacht en vormt dit met de vulling en saus een…
-
Orzo met halloumi en trostomaat smaakt zalig en is een heerlijk snel gerecht voor tussendoor. Fijn als je een keer druk bent, toch lekker en gezond wilt eten en het is weer eens wat anders! Hoewel .. orzo lijkt rijst maar is gewoon pasta! Dus heel onbekend is het niet, alleen de vorm😉 Orzo is ook prima te combineren met lekkere sauzen of groente. Orzo en halloumi, wat is dat? Het is eigenlijk best gek dat wij vaak rijst, macaroni en spaghetti maken en orzo nauwelijks gebruiken. Dat is de Italiaanse, Griekse en Arabische keuken wel anders! Gelukkig koken steeds…
-
Wij zijn fan van aardappelgratin, dat is zo lekker uit de oven. Door plakjes dunne venkel toe te voegen en er zachte Italiaanse taleggio kaas in te doen geef je de gratin een frisse twist en lekkere bite. Hij wordt er zo verschrikkelijk lekker van. Je kunt de aardappel-venkel gratin ook als avondmaaltijd eten. Wij aten hem met zelfgemaakte lamsbout, een heerlijke combinatie! Zachte alpenkaas uit Lombardije Wij vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Vandaar dat taleggio kaas in de koelkast belandde. Taleggio kaas is een Italiaanse kaas, die alleen in de streek Lombardije gemaakt mag…
-
Een echte favoriet van ons allemaal is zelfgemaakte kaasfondue. Weet je dat je de lekkerste kaasfondue in 10 minuten maakt? Je kookt wijn, laat hierin de kaas smelten, bindt het met maïzena en je bent klaar. We dopen er knapperig zuurdesem brood in en kastanje champignons. Heerlijk en supergezellig om samen te doen! Gourmetten en fonduen maakt eten samen toch altijd extra gezellig. Lekker lange vorkjes met brood erop in de kaas dopen en dan maar hopen dat je stukje brood niet valt…Wat dat betreft blijft Asterix en Obelix in Helvetia een topper, als je ziet wat daar voor straffen…
-
Soms eet je gerechten waar je niet genoeg van kunt krijgen. Deze tagliatelle met paddenstoelen en mascarpone is zo’n gerecht. Het komt waarschijnlijk door de combinatie van zachte, verse pasta met romige mascarpone en heerlijke smaak van verse paddenstoelen die dit gerecht gewoon onweerstaanbaar maakt én het staat in 30 minuten op tafel! Nog niet zo lang geleden aten we bij vrienden heerlijk tagliatelle met mascarpone en cantharellen uit het boek Nigelissima van Nigella Lawson. Het was zo lekker dat we thuis een eigen variatie op het recept hebben gemaakt die we makkelijker en nóg lekkerder vinden. Nigella gebruikt boleten…
-
De allereerste hap Melanzane alla parmigiana vergeten we nooit meer, zo lekker was het. Melanzane alla parmigiana is een soort lasagne opgebouwd uit laagjes in ei en kaas beslag gefrituurde aubergines, tomatensaus, mozzarella, Parmezaanse kaas en basilicum. Je proeft gewoon de zon in dit heerlijke (vegetarische) gerecht! Alweer een tijdje terug zaten we nietsvermoedend op een warm strand in Sicilië en schoven we met alle andere Italianen aan voor de lunch. Omdat we altijd lokale gerechten proeven bestelden we Melanzane alla parmigiana. We kregen een ovenschoteltje met een heerlijk naar tomaten ruikende soort lasagne. De laagjes bleken alleen niet van…
-
Net zoals alle kinderen zijn die van ons gek op pizza. Natuurlijk kopen we deze wel eens kant en klaar maar het is veel leuker om samen zelf pizza te maken. Dat hoeft helemaal niet moeilijk of veel werk te zijn. Met een kant-en- klare verse deegbodem, lekkere tomatensaus en lekkere toppings maak je in een handomdraai een heerlijke pizza! Zelf pizza maken is niet ingewikkeld als je kant-en-klare bodems gebruikt. Je kunt hiervoor speciale deegbodems gebruiken die je in het versvak van de supermarkt vindt. Je kunt ook bladerdeeg bodems gebruiken. De laatste hebben wij ook geprobeerd maar de…
-
Chili sin- of con carne wraps zijn altijd lekker, of het nou hartje winter is of volop zomer. Dat komt door de combinatie van de super chilisaus, de lekkere sla, geraspte kaas en frisse sour cream op de zacht warme wrap. Het is een echt familie recept en erg geliefd op feestjes omdat iedereen dan zijn eigen wrap mag samenstellen. Jaren terug maakten we best behoorlijke chilisaus. In de jaren erna zijn we deze gaan verrijken met lekkere tomaten en herbes de provence (je kunt gerust ook andere kruiden gebruiken). We vervingen bruine bonen door kidneybonen en zo af en…