Wij zijn gek op focaccia, het luchtige Italiaanse brood. Je kunt het dippen in aioli of lekkere olijfolie. Focaccia is ook steenvast favoriet bij de barbecue. Je kunt focaccia kopen maar focaccia maken is superleuk, helemaal als je hem versiert met groente en kruiden. En zoals het gaat met het meeste wat je zelf maakt, het is zoooo verschrikkelijk lekker! Wij eten best vaak focaccia. Het is heerlijk bij de lunch maar ook bij de borrel, barbecue of avondeten. De laatste tijd zagen we zulke mooie focaccia’s voorbij komen, dat we enorme zin kregen om zelf ook een ‘schilderij’ focaccia…
Hartige taart & quiche
-
-
Kip prei pastei was een van de meest favoriete gerechten uit mijn studententijd en blijft een succes! De combinatie van zacht gesmolten roomkaas, frisse prei, Oosters gemarineerde kip in knapperig bladerdeeg is gewoon zalig. Je maakt de heerlijke kip prei pastei in een handomdraai en hebt zo makkelijk een super lekker gerecht op tafel. De pastei bestaat uit een vulling van warme prei met kip en roomkaas met crème fraîche. De pastei is omhuld met bladerdeeg, welke je bestrijkt met wat melk voor extra glans. Daarna zet je de schotel in de oven en je gerecht is klaar! Je start…
-
Hartige taart gaat er bij ons altijd goed in. De combinatie van lekkere ingrediënten en knapperig bladerdeeg is onweerstaanbaar. Daarnaast is het makkelijk van tevoren te maken en gaat er meestal veel groente in. Zo krijgen we de juiste voeding binnen en hebben we geen kookstress. Onze favoriete Mexican pie (taart) heeft lekkere gehaktvulling met een klein pepertje voor een extra ‘bite’. Het is altijd leuk om nieuwe vullingen te bedenken voor hartige taarten. De kids zijn gek op onze chili con carne saus met taco schelpen. De combinatie van deze saus in een hartige taart bleek een echte hit!…
-
Hartige quiche is een van de meest favoriete gerechten van de kids. En dan in het bijzonder de lekkerste quiche Lorraine; een knapperige quiche met een vulling van spekjes, room en gruyère kaas. Ook bij de volwassenen favoriet; het is makkelijk om te maken, erg lekker en weer eens wat anders dan de andere favoriet van de kids; pizza. Maar … de ene quiche is de andere niet. Quiche Lorraine komt van oorsprong uit de Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek. Het is een lekker pittige hartige taart met officieel een vulling van ei, room en gruyère kaas.…