Zelfgemaakte kruidenboter is supersnel en makkelijk te maken. Je mengt verse kruiden en wat citroen door de boter en je bent klaar. Als je eenmaal zelfgemaakte kruidenboter bent gewend, wil je niets anders meer. Je vriest het makkelijk in zodat je altijd zelfgemaakte kruidenboter bij de hand hebt. Zalig over een gepofte aardappel of stukje vlees. Maak je eigen kruidenboter mix Zelf kruidenboter maken is eigenlijk zo makkelijk. Elke keer als ik het maak, vraag ik me af waarom ik het niet vaker doe, want het is ook zo lekker! In de winkel vindt je altijd dezelfde kruidenboter met dezelfde…
Bijgerechten
-
-
Zelf brood maken leek me erg ingewikkeld totdat ik dit heerlijke breekbrood gevuld met pesto & tapenade ontdekte. Het is zo lekker en makkelijk om te maken, dat ik het nu eigenlijk bij elke gelegenheid als het even kan bak. Je kunt het vullen met tapenade, pesto of een andere vulling, het smaakt allemaal even heerlijk! Experimenteren met brood Zoals jullie wellicht gezien hebben op mijn instagram account ben ik al enige tijd aan het experimenteren met brood. Ik begon met een ‘no knead bread’ en bakte daarna mn eerste bruine brood met een recept van Robert. Ze waren allebei…
-
Dit recept is echt een kadootje. Het smaakt zalig, je hebt het in 10 minuten gemaakt en het is ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer? Meloen carpaccio met Gormas is heerlijk in de zomer, als onderdeel van een buffet, vooraf of als bijgerecht. Het is helemaal lekker met zelfgemaakt plukbrood en olijfolie om in te dippen. Wij aten meloen carpaccio met Gormas als onderdeel van een heerlijke hapjesbuffet deze zomer. Zoete veggie meloen carpaccio Ik las het idee voor meloen carpaccio met Gormas in een oud kookblad en het sprak me meteen aan. Ik heb het recept…
-
Er gaat niets boven zelfgebakken friet, dat is zo verschrikkelijk lekker. Je hebt niets meer nodig dan aardappelen, zout en frituurvet en het is nog leuk om te doen ook. Je bepaalt zelf of je dunne Franse friet snijdt, of lekkere dikke oma friet. Even drogen, voor-en afbakken en smullen maar! Zondag frietdag Bij ons werd vroeger -als het onze geluksdag was- friet gemaakt. Mijn vader begon hier al vroeg in de ochtend mee. Hij sneed mooie lange frieten van grote frietaardappelen en bakte ze voor in de frituur. Als de avond naderde ging de frituur nog een keer aan,…
-
Pasteis de bacalhau zijn Portugese aardappel-vis kroketjes gemaakt van stokvis. Als je je weer even op vakantie wint wanen, moet je deze beslist maken! Ze worden ook wel zoutkabeljauwkroketjes genoemd en zijn heerlijke tapas of borrelhap. Je maakt ze heel makkelijk van gezouten kabeljauw, aardappels, ei en kruiderij. Pasteis van Girassol Ik heb deze echt heerlijke hapjes voor het eerst gegeten in Amsterdam bij restaurant Girassol. Girassol was het oudste Portugese restaurant van Nederland. De Portugese eigenaren maakten alleen héél verse, zelfgemaakte Portugese gerechten. Het restaurant had een geweldig terras aan de Amstel. Als je er zat te eten waande…
-
Bij zelfgemaakte pangsit goreng, die wij heel graag maken hoort natuurlijk een saus die het helemaal afmaakt. Oma maakte altijd pangsit mét zelfgemaakte heerlijke gember karamel saus en deze combinatie is echt fantastisch. Gelukkig heeft ze beide recepten met ons gedeeld dus kunnen wij en jullie nu ook nog héél lang van dit heerlijke hapje of voorgerechtje genieten! Pangsit met saus Pangsit -of zoals mijn opa ze noemende ‘vuile oortjes’- zijn een echte lekkernij. Het is een in dun deeg gefrituurd hapje gevuld met een heerlijk gehaktmengsel ter grootte van een knikker. Dit maakt het niet zwaar, dus het is…
-
Bij onze zelfgemaakte heerlijke Indische satés hoort natuurlijk zelfgemaakte saté of pinda saus. In de Indische keuken ook kacangsaus genoemd. Deze saus is niet alleen heerlijk over de saté maar ook lekker bij een vers stokbroodje. Met wat gebakken uitjes erover is een écht feestje. Met dit recept kan jij ook deze heerlijke saté saus maken! Hoewel zelfgemaakte saté natuurlijk al super lekker van zichzelf is, vinden wij het toch net wat lekkerder met saté- in dit geval pinda saus erbij. Deze kan je kant en klaar kopen maar zelfgemaakte saus is toch echt véél lekkerder! Eigenlijk maken we pindasaus,…
-
Wij zijn fan van aardappelgratin, dat is zo lekker uit de oven. Door plakjes dunne venkel toe te voegen en er zachte Italiaanse taleggio kaas in te doen geef je de gratin een frisse twist en lekkere bite. Hij wordt er zo verschrikkelijk lekker van. Je kunt de aardappel-venkel gratin ook als avondmaaltijd eten. Wij aten hem met zelfgemaakte lamsbout, een heerlijke combinatie! Zachte alpenkaas uit Lombardije Wij vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Vandaar dat taleggio kaas in de koelkast belandde. Taleggio kaas is een Italiaanse kaas, die alleen in de streek Lombardije gemaakt mag…
-
Voor velen zijn schorseneren vergeten groenten. Echt super zonde want schorseneren zijn zalig! Schorseneren lijken geschild qua uiterlijk op asperges. Ze zijn ook zacht maar steviger en zonder draden die asperges kunnen hebben. Ze smaken nootachtig met wat nootmuskaat erin. We zijn echt dol op gegratineerde schorseneren in citroen roomsaus, zo uit de oven! Na 6 maanden oogsten Mijn eerste herinneringen aan schorseneren zijn uit de tijd dat mijn oma ze klaarmaakte toen ik klein was. De geur was heerlijk, alleen werd in die tijd groente wel lang gekookt. Dat is nu gelukkig anders; we roerbakken, koken groente kort en…
-
Als het om bijgerechten voor etentjes gaat proberen wij altijd iets lekkers te vinden wat makkelijk te maken is. Het liefst vooraf te maken en weer eens wat anders. Daarom zijn wij zo dol op deze salade van sperziebonen, asperges met walnoten. Er gaat een geweldige dressing over. De combinatie is echt heerlijk! Wij eten vaak sla, sperziebonen, witlof, broccoli, eigenlijk alle groenten. Deze maken we vaak in de drukte van alle dag op dezelfde manier klaar. Daarom hebben we ons voorgenomen om dit eens anders aan te pakken. Dit recept van Nina uit haar boek Saint Tropez is wat…