Wat heb ik veel reacties gehad na het plaatsen van de foto’s van deze heerlijke Toscaanse groentesoep op facebook. Op veler verzoek hierbij het recept van echte Toscaanse ribollita. Een zalige maaltijdsoep vol groente en voor de liefhebbers met gehaktballetjes en gegratineerde bruscetta’s. Hier krijg je echt een zingende buik van🤗 Cavalo nero Jaren terug las ik een heerlijk recept voor een Italiaanse maaltijdsoep. In de soep ging onder andere cavalo nero, een in die tijd voor mij onbekende groente. Omdat het recept me zo lekker leek, heb ik het altijd bewaard. Jaren later, toen ik een eigen moestuin kreeg…
Soepen
-
-
Als het lichter wordt buiten en warmer krijg ik altijd zin in lichtere gerechten. Deze sla soep is een van onze favorieten en is zo gemaakt. Het leuke van sla soep is, dat je er niet zoveel werk aan hebt en het smaakt zalig! Het soepje is extra lekker als er verse kroppen sla van het land komen en de sla nog meer smaak heeft dan normaal, een echte lieveling deze soep. Vegetarisch of met vlees/vis De basis ingrediënten voor dit heerlijke soepje zijn sla en een uitje. Je krijgt een krachtige smaak aan de soep door er kokend hete…
-
Soms eet je gerechten waar je meteen van weet dat het niet alleen superlekker, maar ook héél goed voor je is. Geen wonder dat dit een van onze lieveling soepen is. Je knapt er echt van op! De linzen zorgen voor een lekkere bite én bodem. De tomaten, wortel, peterselie, ui en selderij geven je een vitamine boost en de spekjes verrijken de smaak. De linzensoep is superlekker en zo gemaakt. Reden genoeg om binnenkort weer een pan te maken. Soepkom vol vitaminen, vezels en ijzer Als het kouder wordt krijgen wij meestal zin in pasta met spekjes, gebakken aardappels,…
-
Soep van verse pastinaak is heerlijk! Pastinaak heeft een echt winterse smaak, wat het heerlijk maakt om te combineren met room, aardappel, warme bouillon en vers brood. Je moet de groente wel even schoonmaken maar daarna is je romige pastinaaksoep zo klaar. Wij eten hem met gekarameliseerde ui en peterselie. Een half jaar geduld aub Afgelopen jaar hebben we voor het eerst pastinaak gezaaid in onze moestuin. In tegenstelling tot tuinkers of radijsjes, die supersnel groeien moet je voor pastinaak echt geduld hebben. De zaadjes gingen in april de grond in en de pastinaken waren pas klaar om geoogst te…
-
Wist je dat pittig eten supergezond voor je is? Er komt ook nog eens endorfine vrij bij het eten van pepers, dit geeft je gevoel van geluk. De perfecte ingrediënten dus voor deze lock down midden in de winter. We hebben een heerlijk pittige tomaat paprika soep recept voor je met veel verse tomaten, paprika’s, rode peper en een vleugje Mexicaanse tabasco. Je hebt hem zo gemaakt! In de donkere dagen na kerst hadden we echt even zin in positieve energie en een gerecht wat je lekker van binnen opwarmt. Dat gaat helemaal lukken met onze pittige tomaat paprikasoep! Er…
-
Deze broccolisoep kunnen wij altijd wel eten, hij is zo lekker! Dat komt door de combinatie van slagroom, hete bouillon, vers gemalen peper, verse broccoliroosjes én een beetje prei. Wat ook super fijn is, is dat de soep in 30 minuten klaar is! Een flinke tijd terug aten we een heerlijke broccolisoep. De smaken combineerden samen zo verschrikkelijk goed, dat we het nog vaak over dit soepje hebben gehad. Het zat hem vooral in de combinatie van hete kippenbouillon, de heerlijke smaak van de broccoli en de zachtheid van room. Samen een tophuwelijk! Omdat we de soep ook graag thuis…
-
Als de tomaten in Nederland geoogst worden en op de markt volop te krijgen zijn kunnen wij niet wachten om tomatensoep te maken. Ons favoriete recept voor tomatensoep is een echt familie recept voor een heldere tomatensoep met een heerlijke smaak, een echte zomersoep. In onze familie maken we al meer dan 50 jaar zomer tomatensoep volgens dit recept. We wisselen qua ingrediënten wel af met verschillende soorten tomaten. Meestal kiezen we trostomaten, die zijn midden in de zomer fantastisch qua smaak en heel goed betaalbaar. We hebben ook wel eens tomatensoep gemaakt van super smaakvolle kleine tomaatjes, maar die…
-
Knolselderij heeft een heerlijke smaak. Samen met een courgette, wat verse bouillon en room maak je snel en makkelijk deze heerlijke courgette knolselderij soep. Een typische wintersoep, die je lekker opwarmt. Zeker met wat chilipoeder en wat peper erin pept de soep je lekker op. In de winter kan je wel wat extra’s gebruiken om op te warmen en aan te sterken, helemaal in deze tijd. Knolselderij is een smakelijke en lekkere wintergroente, dat maakt dit soepje zo lekker. Zoals je hieronder ziet heb je niet veel ingrediënten nodig om de soep te maken. Je snijdt een uitje klein, maakt…
-
Deze soep is echt een kadootje. De knolselderij is super zacht en de aardpeer heeft een versterkend smaakeffect. Met nog wat peterselie olie overheen proef je een ware smaaksensatie. De knolselderij aardpeer soep maak je in een handomdraai, net als de olie. Superlekker met een vers broodje uit de oven! Tot voor kort kenden wij aardpeer eigenlijk niet. We leerden aardpeer kennen via de groenteclub. Hier kan je groente direct van de boer kopen. Dit zijn meestal lokale seizoensgroenten als winterpostelein, pastinaak, bietjes en dus ook aardpeer. Aardpeer is echt superlekker gebakken net als aardappeltjes en lekker in soep. Het…
-
Als het buiten koud is, kunnen wij echt genieten van een warme maaltijdsoep of ander gerecht waar je van opwarmt. Chiang Mai mie is bij ons een echte ‘opwarm’ favoriet! De combinatie van kippenbouillon, rode curry, een klein pepertje en kokos zorgt voor een romige en wat pittige smaak. Samen met de mie, kip en verse groenten is het niet alleen superlekker, je warmt er snel van op én het is ook nog eens gezond. Na de stamppotten en Hollandse maaltijdsoepen krijgen wij op een gegeven moment altijd zin in Oosters. Vandaar dat we toch wel een of twee keer…