Sommige recepten verdienen wat ons betreft een lintje en dit is zo’n recept. Onze zalm spinazie rollade ziet er spectaculair uit, is zalig en snel en makkelijk te maken, wat wil je nog meer? Echt een topper voor een feestelijk (kerst) diner. Zalm en spinazie, twee favoriete ingrediënten Wij zijn dol op zalm. Nou moet je zalm ook weer niet te vaak eten. Als we het eten, genieten we er enorm van. Zalm heeft iets feestelijks en valt niet zo zwaar. Je kunt het wat lichter houden door het niet te gaar te bakken. Of je kunt het juist wel…
Hoofdgerechten met vis
-
-
Pasteis de bacalhau zijn Portugese aardappel-vis kroketjes gemaakt van stokvis. Als je je weer even op vakantie wint wanen, moet je deze beslist maken! Ze worden ook wel zoutkabeljauwkroketjes genoemd en zijn heerlijke tapas of borrelhap. Je maakt ze heel makkelijk van gezouten kabeljauw, aardappels, ei en kruiderij. Pasteis van Girassol Ik heb deze echt heerlijke hapjes voor het eerst gegeten in Amsterdam bij restaurant Girassol. Girassol was het oudste Portugese restaurant van Nederland. De Portugese eigenaren maakten alleen héél verse, zelfgemaakte Portugese gerechten. Het restaurant had een geweldig terras aan de Amstel. Als je er zat te eten waande…
-
Het is zo leuk om iets bijzonders op tafel te zetten wat niet alleen superlekker, maar ook makkelijk te maken is. Deze zalm in bladerdeeg ziet er heel spectaculair uit en dat is hij ook! Hij is gevuld met zalmsnippers, artisjokharten en kwarteleitjes. Je kunt er ook nog truffelolie door doen. Je verpakt hem in bladerdeeg en bakt hem af in de oven, zo lekker! Een van onze vriendinnen heeft jarenlang in Italië gewoond. Daar volgde ze diverse cursussen Italiaans koken en jeetje wat kan zij lekker koken! Een van onze favorieten is haar ‘Pasticcio di salmone in Crosta’ ofwel…
-
Salades kan je zo lekker maken als je zelf wilt. Wat dacht je van deze rijk gevulde maaltijdsalade met rivierkreeftjes, Parmaham, Parmezaanse kaas snippers, pijnboompitten en kipdijfilet in citroen marinade? Deze maaltijdsalade is zelfs als het buiten wat kouder is een echte hoofdmaaltijd voor 2 personen en lékker! Salade ‘riche’ Een tijdje terug aten we bij een restaurant in de buurt een heerlijke salade ‘riche’ ofwel een rijke, luxe gevulde salade. Vol met alleen maar lekkers; kreeftjes, parmaham, nootjes, een heerlijke dressing en nog veel meer. Dat kunnen wij natuurlijk ook! Een salade kan je zo lekker maken als je…
-
Als je in Spanje ooit paella met garnalen, kip en chorizo hebt gegeten vergeet je het nooit meer, zo lekker! Wij maken thuis graag ons eigen paella recept. Het is heerlijk, leuk én makkelijk om te doen en je haalt de Spaanse zon heel eventjes terug. Ooit aten we in Spanje uit een traditionele Paella pan (met een doorsnede van wel 1 meter) heerlijke paella met Spaanse chorizo worst en zeevruchten. Alle smaken waren zo goed ingetrokken, echt fantastisch lekker. Eenmaal thuis zijn we gaan proberen om hetzelfde paella recept te maken als we in Spanje proefden en dat is…
-
Als de temperatuur buiten oploopt eten wij vaak lichtere gerechten. Risotto met doperwten is dan geliefd, helemaal met venkel en wat frisse citroenrasp. We maken vaak vegetarische risotto wat superlekker is met Parmezaanse kaas. Deze keer hebben er een stukje vers gebakken kabeljauw op gedaan wat het helemaal een feestje maakt! Het verschil tussen risotto en gewone rijst is, dat risotto extra veel vocht kan opnemen. Doordat de rijst vocht opneemt zet deze uit en wordt deze lekker zacht met een heerlijke smaak. Voor risotto moet je wel even de tijd nemen. De rijst moet namelijk de tijd krijgen om…
-
Hoe fijn is het om snel en makkelijk een heerlijk gerecht op tafel te hebben? Dat maakt deze pasta met warmgerookte zalm en groene asperges favoriet. Warmgerookte zalm is alleen al superlekker. Samen met verse pasta, room en aspergetips wordt het echt een kadootje! Een tijdje terug proefden we voor het eerst warmgerookte zalm. Tot die tijd kenden wij alleen gerookte zalm (je weet wel, van die dunne plakken) en zalm moten. Nu blijkt dat je twee soorten gerookte zalm hebt; warm – en koud gerookt. De koudgerookte zalm die wij kenden wordt 8 tot 16 uur gerookt op 24…
-
Zalm teriyaki is gemarineerde zalm die je in de marinade bakt, waardoor hij een heerlijke smaak krijgt. De marinade kan je kant en klaar kopen of simpel zelf maken. We combineren de zalm met in rijstazijn en suiker aangemaakte groenten. Heerlijk met witte gestoomde of gekookte rijst. Onze kids zijn gek op sushi, maar willen ook graag warm eten. Zalm teriyaki is de perfecte mix! Je maakt een marinade van sojasaus met sherry en suiker. Hierin marineer je de zalm, die je wat later met marinade en al in de oven bakt. Ondertussen maak je rijstwijn (verkrijgbaar bij de grotere…