Bruschetta con pomodoro – lekker recept

door Babs
Bruschetta con pomodoro

Uit de befaamde keuken van D’Antuono; ons favoriete bruschetta con pomodoro recept. Superknapperig en fris, een echte smaaksensatie! Een top recept voor verse kleine zomertomaatjes uit je moestuin met heerlijke olijfolie, knoflook, verse rozemarijn en basilicum!

De familie D’Antuono komt van oorsprong uit Italië. Ze zijn in Nederland begonnen in Haarlem met restaurant Napoli. Daarna volgden restaurants d’Antica en Cinema Paridiso in Amsterdam met ongekend veel succes. Hun gerechten waren fantastisch! Gelukkig hebben Famke en Floor van Praag de familierecepten verzameld, waaronder de bruschetta con pomodoro. Echt een familierecept, ook bij ons een dikke favoriet.

Je maakt de bruschetta’s van stevig stokbrood (robuust afbakbrood van AH is bijvoorbeeld prima) met verse kleine tomaatjes of grote tomaten in stukken (heerlijk uit de tuin of vers van de markt). Onmisbaar is een goede extra vierge olijfolie (dit maakt echt het verschil!) plus verse rozemarijn en basilicum. Je maakt het af met een snuf lekker zeezout (Camargue Le saunier fleur de sel is al jaren onze favoriet).

De bruschetta’s kan je eventueel van tevoren bakken. De tomaatjes mix doe je er op het laatste moment op. Zo voorkom je dat je bruschetta’s te slap worden van het sap. Maak er genoeg, ze zijn zo op!

Zo maak je de bruschetta con pomodoro

Bruschetta con pomodoro

Het bruschetta con pomodoro recept:

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 2 beoordeling )

Ingrediënten

  • 1/2 stevig wit stokbrood (of ander witbrood met stevige korst)
  • 5 el. extra vierge olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 takjes rozemarijn, grof gehakt
  • 3 (tros) tomaten of kleine tomaatjes
  • 8 blaadjes basilicum
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd het brood schuin af in 8 gelijke sneden. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie. Bestrooi de broodjes met de helft van de knoflook en rozemarijn en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven totdat de bruschetta's lichtbruin kleuren.

Snijd ondertussen de tomaten in heel kleine blokjes en doe ze in een schaaltje. Hier scheur je de basilicum boven in kleine stukjes. Voeg daarna de overgebleven knoflook, wat peper, zout en rest van de olijfolie toe. Schep dit goed om en doe dit vlak voor het serveren op de bruschetta's.

Buon appetito!

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!