Cranberry pecan kaasballetjes

door Babs
Cranberry pecan kaasballetjes

Voor kerst waren we op zoek naar een bijzonder hapje bij het aperitief. We vonden een Engels recept voor deze leuke cranberry pecan kaasballetjes die er niet alleen lekker uitzien met verse ingrediënten aan de buitenkant, ze zijn ook erg lekker! Helemaal samen met ene knapperig toastje en een glaasje wijn.

De vulling van de kaasballetjes bestaat uit geitenkaas met honing. De honing erin zorgt ervoor dat het niet erg naar geitenkaas smaakt maar juist een lekkere mix heeft met een zoetje erin. Je rolt de balletjes van kaas door een mix van verse peterselie, kleingesneden cranberry’s en pecannoten. Natuurlijk kan je hierop variëren met een ander kaasje, pijnboompitten, granaatappel pitjes of andere ingrediënten.

De cranberry balletjes zijn makkelijk van tevoren te maken en zien er lekker uit. Het is een prima amuse of hapje voor erbij als je iets leuks en lekkers wilt serveren. Ook heerlijk bij een high tea als hapje. Het voordeel is, je haalt ze zo uit de koeling en kunt ze meteen serveren!

Zo maak je cranberry pecan kaasballetjes

Cranberry pecan kaasballetjes

Cranberry pecan kaasballetjes

Recept printen
Aantal personen: 30 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 150 gram geitenkaas
  • 75 gram roomkaas
  • 1 tl. kaneel
  • 1 el. honing
  • 1 1/2 kopje pecannoten, gehakt in stukjes
  • 1 kop in blokjes gesneden gedroogde cranberry's
  • 1/2 kopje gehakte verse peterselie
  • Verder nodig:
  • bakpapier

Bereiding

Meng de geitenkaas met de roomkaas, kaneel en honing in een grote kom licht en luchtig. Voeg een 1/2 kopje gehakte pecannoten toe en meng dit er goed doorheen zodat het gelijk verdeeld is in de mix.

Vouw het bakpapier uit op de aanrecht.  Meng de resterende pecannoten, gedroogde cranberry's en peterselie in een kom door elkaar en leg enkele lepels hiervan in het midden van het bakpapier. 

Draai met een koffielepel een ronde kaasvulling uit de mix. Je kunt ook wat kaas met je handen pakken en tot een bolletje rollen, dat werkt ook goed. Rol dit door de pecannoten mix op het bakpapier. Ga door totdat alle kaasballetjes in de mix zijn gerold. Afhankelijk van de grootte krijg je er rond de 30. 

Koel de kaasballetjes om te serveren. Je kunt deze maximaal drie dagen van tevoren maken, bewaar ze dan wel in een luchtdichte doos.

Serveer met de balletjes lekker met crackers of warme crostini.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.
error: Content is protected !!