Eigenlijk is het best gek dat Nederlanders zo gewend zijn aan vanillevla uit een pak. We zijn er mee opgegroeid en groot geworden maar jeetje wat een verschil is het als je zelf vanillevla maakt! Superlekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Als je op zoek bent naar een snel en heel lekker toetje, maak dan zelf eens vla met dit makkelijke recept. Echte zuivelkampioenen Nederlanders zijn echte zuivelkampioenen. We zijn er mee opgegroeid want na alle ‘melk is goed voor elk’ kwam al gauw yoghurt, vla, vlaflip en meer in literpakken op de markt en we eten het…
Toetjes
-
-
Hoe fijn is het om feest te vieren en iedereen te verrassen met een superlekkere zelfgemaakte taart? Succes gegarandeerd als je deze heerlijke meringuetaart zelf bakt en bij een diner of feestje op tafel zet! Je maakt hem grotendeels van tevoren dus jij staat niet lang in de keuken als iedereen gezellig aan tafel zit. Het heerlijke van dit recept voor meringuetaart met witte chocolade en frambozen is dat je wel 3 lagen meringues hebt en deze vult met zachte mascarpone slagroom crème met witte chocolade snippers, limoncello (of vlierbloesemsiroop als je er liever geen drank in wilt) munt en…
-
Met maar 6 ingrediënten maak je deze geweldige speculaas spekkoek ijstaart en steel je de show met Sinterklaas, kerst of een diner! Oma maakte deze heerlijke parfait met lekkere speculaaskruiden altijd als afsluiter van haar heerlijke diners. De combinatie van spekkoek met luchtige ijsvulling en speculaas is echt zalig. Wat ons betreft een familierecept met een (kerst)ster! Alle favorieten in één toetje! Wij zijn dol op kruidige zoetigheden als spekkoek. En als de dagen korter worden kunnen we niet wachten totdat de bakker om de hoek weer ambachtelijke gemaakte kruidnoten maakt, die zijn gewoon te lekker. Je begrijpt dat een…
-
De tekst zegt het al, met dit recept maak je zelf te lekkere chocolademousse. Je hebt hem zo gemaakt en bij de eerste hap wil je gewoon meer. Binnen no time is je bakje leeg. Gelukkig heb je nog meer bakjes met mousse maar zodra de rest ook een hapje heeft genomen willen die ook meer en dus… Is het handig om dit recept te bewaren voor de volgende keer die zeker gaat komen! Een echt Frans recept Dit recept heeft een romantisch verhaal wat echt past bij het gerecht. Jaren terug waren opa en oma met de lelijke eend…
-
Mango kunnen we altijd wel eten, zo lekker! Gelukkig kan je tegenwoordig bijna overal mango’s kopen. Ze gaan bij ons in de smoothie, taart en in deze heerlijk luchtige mango limoen mousse met Griekse yoghurt, honing en slagroom. Je hebt de mousse in 30 minuten gemaakt (hij moet nog wel even opstijven in de koelkast). Mango’s doen ons altijd aan verre tropische oorden denken, net als ananas. Je ziet jezelf al liggen in een hangmat onder de palmbomen, heerlijk! Ze zijn zoet en sappig tegelijk en op elk moment van de dag lekker. Wij eten mango’s graag puur met eventueel…
-
Wij zijn dol op toetjes en op een gegeven moment wil je wel eens iets anders dan vla, yoghurt of ijs. Gelukkig is er panna cotta. Je maakt panna cotta heel makkelijk met room, gelatine en wat je verder lekker vindt. Wij doen er rasp van citroen- en sinaasappel door en bovenop een topping van rood fruit. Zo gemaakt en de koelkast doet de rest. Heb je dat ook wel eens, dat je door de supermarkt loopt en iets lekkers zoekt maar niets ziet waar je zin in hebt? Vlaflip, yoghurt, kant en klare chocolademousse. Je hebt het al vaker…
-
In de zomer is het heerlijk om te genieten van lichte toetjes, gemaakt van puur zomerfruit. Dit recept met aardbeienmousse is een echte favoriet. De mousse van aardbeien smaakt heerlijk met de frisse gelei van aardbeien en citroen. Echt een zomerkoninginnetje! Aardbeien zijn superlekker in de zomer. Je proeft gewoon de zon! De combinatie van warm weer en fris fruit is natuurlijk altijd heerlijk. Vandaar dat wij heel veel zin kregen in een echt fris zomer toetje met veel fruit. We zagen heerlijk recepten voor aardbeienmousse en zijn begonnen met recepten op basis van eiwit. De toetjes zagen er in…
-
Ze zien er altijd zo lekker uit; aardbeien gedoopt in chocolade. De combinatie is ook heerlijk; knapperige chocolade met eventueel wat vrolijke spikkels en dan de smaak van fris zoete aardbei. Het is zo gemaakt en lekker als toetje of leuk bij een high tea. Het enige wat je nodig hebt is chocolade, aardbeien, satéprikkers en iets waar je de aardbeien met prikkers in kunt steken om ze te koelen. Wij houden van pure chocolade, maar je kunt natuurlijk ook een mix van puur en melk gebruiken of een dip maken van alleen melk- of witte chocolade. Wat leuk is…
-
Het ziet er altijd zo verschrikkelijk lekker uit; een echte Engelse trifle. Een trifle is een overheerlijk toetje en is meestal gemaakt van cake, vla en vers fruit. Door de mooie lagen ziet het er spectaculair uit en zo smaakt het ook! Groot voordeel is, dat je een trifle van tevoren maakt omdat het moet opstijven en je deze dus bij een etentje zo op tafel zet. Een trifle eet je meestal niet alleen (of je moet heel erg veel trek hebben!). Omdat het er feestelijk uitziet is het een perfect toetje voor een feest of kerst. Doordat je flink…
-
Als je Tiramisu wilt maken kan je heel wat soorten maken en dat hebben dan ook gedaan. Uiteindelijk wint bij ons het recept met chocolade en frambozen. Chocolade is gewoon erg lekker en de frambozen maken het lekker fris. Een heerlijke combinatie! Tiramisu maak je van lange vingers, espresso en een mascarpone crème. Je kunt variëren door diverse soorten likeur (cognac, amaretto, frangelico, bailey’s), fruit en/of chocolade toe te voegen. In de Italiaanse keuken gebruiken ze meestal niet al teveel ingrediënten. Maar wat wordt gebruikt, heeft meestal goede kwaliteit. Dat geldt ook voor Tiramisu. Je kunt Tiramisu van gewone lange…