Hoe leuk is het om een eigen peperkoekhuisje te maken? Je bakt de wanden en daken zelf, plakt het aan elkaar met poedersuiker glazuur en versiert het huisje met snoep of ander lekkers. Het peperkoekhuisje kan je gerust een tijdje laten staan, zelfs na een week of twee smaakt hij nog lekker! Samen knutselen met kerst Een peperkoekhuisje maken is superleuk om te doen. Je bouwt samen een echt huis en mag zelf bepalen hoe deze eruit komt te zien. Dat er soms een hapje uit verdwenen is hoort er wel bij natuurlijk;-) Afhankelijk van wat je maakt ben je…
Taart en gebak
-
-
Hoe fijn is het om feest te vieren en iedereen te verrassen met een superlekkere zelfgemaakte taart? Succes gegarandeerd als je deze heerlijke meringuetaart zelf bakt en bij een diner of feestje op tafel zet! Je maakt hem grotendeels van tevoren dus jij staat niet lang in de keuken als iedereen gezellig aan tafel zit. Het heerlijke van dit recept voor meringuetaart met witte chocolade en frambozen is dat je wel 3 lagen meringues hebt en deze vult met zachte mascarpone slagroom crème met witte chocolade snippers, limoncello (of vlierbloesemsiroop als je er liever geen drank in wilt) munt en…
-
Met een moestuin vol bramen en warm weer kwam ik op dit recept voor een heerlijk frisse bramen kwarktaart! De bodem wordt licht gebakken en de vulling is van verse bramen, citroen, kwark en slagroom. Echt een zomertaartje en eenmaal versierd ook een heel mooie feesttaart! Tuin vol bramen Onze moestuin heeft aan twee kanten bramenstruiken. Nu delen we de bramen graag met alle vlinders en kleine insecten die er ook van snoepen maar dan nog halen we er enorm veel bramen af. Om hier wat lekkers van te maken heb ik een nieuw recept bedacht met kwark en citroen.…
-
Een tijd terug kon je niet om de sneeuwster heen; een heerlijk luchtige taart van biscuitdeeg met flink veel slagroom en een laagje advocaat. De taart werd echt overal verkocht, maar nu wij er zin in hadden konden we hem nergens krijgen. We hebben daarom zelf een recept gemaakt voor een heerlijk luchtige sneeuwster met custard advocaat, probeer hem zelf! Sneeuwsterren binnen en buiten Hoe leuk is het om zelf een echte sneeuwster te bakken als het gaat sneeuwen? Wij hadden er superveel zin in! Om een succesvolle sneeuwster te bakken hebben we verschillende recepten uitgeprobeerd. Bij de ene rees…
-
Als je een taart wilt maken en eten die je niet meer uit je hoofd krijgt omdat hij zo lekker was én je er zo vrolijk van wordt moet je deze amaretti citroen cheesecake maken! Je hoeft de taart niet te bakken. Hij hoeft alleen maar op te stijven in de koelkast. De bodem is van amaretti koekjes en de vulling is van mascarpone met ricotta, limoncello en citroen. Een heerlijke verwentaart. Echte oppepper voor je humeur Er zijn gerechten waar je gewoon van opknapt. Niet alleen liefde gaat namelijk door de maag, je humeur ook! En een beetje meer…
-
Deze kaneelcake is zo lekker, dat hij zo op is. Je moet er dus snel bij zijn! De cake wordt gemaakt met appelstukjes in kaneelsuiker en we mengen er heerlijke kaneel basterdsuiker door in een zigzag patroon. De topping van kaneel basterdsuiker maakt het extra lekker. Dit is echt een cake waar je elke hap van geniet! Kaneelcake met een kroontje Een tijdje terug logeerden we in de buurt van Lochem. Omdat we brood nodig hadden voor het weekend waren we op zoek naar een bakker. Google maps gaf aan, dat bakker ten Broeke het dichtste in de buurt was.…
-
Dat je een fantastisch lekkere taart in een handomdraai kunt maken blijkt wel uit ons favoriete New York cheesecake recept. De bodem maak je van heerlijke Amerikaanse koekjes en de vulling klop je makkelijk bij elkaar. Je bakt de cheesecake een uur in de oven, laat hem afkoelen en het grote genieten kan beginnen ♥ Je hebt wel eens taarten die je gewoon proeft als je eraan denkt. Dat hebben wij met New York cheesecake. De combinatie van de zachte, zoete vulling, de stevige buitenkant met lekkere koekjesbodem en vleugje citroen is echt te lekker. Cheesecake is eigenlijk een Romeinse…
-
Zoete verse vijgen kunnen we niet weerstaan. Ze zijn zo lekker van binnen en je kunt er een fantastische vijgentaart mee maken. Onze vijgentaart is een echte herfsttaart met lekkere amandelvulling, noten en een Spaanse twist met lavendel en tijm. Echt even een genietmomentje. Er gaat niets boven seizoensgroente- en fruit. Het is zo een kadootje om ineens op de markt en in de supers weer verse vijgen te zien liggen! Verse vijgen zijn echt heerlijk. Gewoon om zo te eten of in heerlijke gerechten. Omdat we nogal enthousiast waren hadden we behoorlijk wat vijgen gekocht. We vonden op bijzonderspaans…
-
Met een beetje geluk vind je in de zomer een bramenstruik vol zoete bramen. Als je genoeg plukt, kan je een fantastisch lekkere bramentaart maken met een vulling van zoete bramen, citroen en kwark. Een échte zomer favoriet! Als het even kan gaan we erop uit om bramen te zoeken voor onze bramentaart. Niet iedereen bij ons is gek op bramen, maar als ze in deze taart gaan is iedereen er als de kippen bij om deze op te eten. Je kunt natuurlijk ook bramen kopen op de markt of bij de super. Je verwerkt ze in een lekkere bramenvulling…
-
Zodra er weer aardbeien en frambozen in overvloed zijn weet je dat de zomer echt is losgebarsten. Het is dan ook de ultieme tijd om deze fantastisch lekkere zomerse aardbeien kwarktaart te maken! In de zomer zijn we altijd op zoek naar gerechten die lekker en licht zijn. Een taart met een brosse bodem en luchtige aardbeien mousse is dan heerlijk om te eten en leuk om te maken. Het voordeel is ook, dat de aardbeien in de zomer in overvloed zijn en natuurlijk superlekker smaken. Zeker op de markt kan je hele zakken kopen voor enkele euro’s, waarna je…