Hartige taart gaat er bij ons altijd goed in. De combinatie van lekkere ingrediënten en knapperig bladerdeeg is onweerstaanbaar. Daarnaast is het makkelijk van tevoren te maken en gaat er meestal veel groente in. Zo krijgen we de juiste voeding binnen en hebben we geen kookstress. Onze favoriete Mexican pie (taart) heeft lekkere gehaktvulling met een klein pepertje voor een extra ‘bite’.
Het is altijd leuk om nieuwe vullingen te bedenken voor hartige taarten. De kids zijn gek op onze chili con carne saus met taco schelpen. De combinatie van deze saus in een hartige taart bleek een echte hit! De taart maak je van bladerdeeg (vers uit het koelvak of uit de vriezer), verse groente, een pepertje en wat tabasco, gehakt en kruiden. Meestal gebruiken we een mix van gehakt met vega gehakt. Het vlees zorgt voor vet en daar bakken we het vega gehakt even in aan.
We gebruiken vaak in onze gerechten de kruidenmix ‘herbes de provence‘. Dit is een combinatie van Franse kruiden die voor een heerlijke smaak zorgt. We kopen deze altijd in grote potten in België of Frankrijk. Je kunt de mix in Nederland ook kopen, deze heet Provençaalse kruiden. Tip: mocht je ooit in een Belgische of Franse supermarkt lopen, sla dan 2 potten kruiden in. Dit kan in veel gerechten je eten echt verrijken.
Zo maak je de Mexican pie

Ingrediënten
- 2 el. olijfolie
- boter
- 250 gram lams- of rundergehakt
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 600 gram verse Italiaanse roerbakmix
- 1 rode peper, in kleine stukjes
- 1/2 el. herbes de provence
- scheutje Tabasco
- 230 gram taco sauce Santa Maria medium no sugar
- 1 pakje of rol bladerdeeg (uit vriezer of versvak)
- melk, scheutje
Bereiding
Voorbereiden:
Haal -indien je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt- het pakje uit de vriezer en laat de plakjes afzonderlijk ontdooien. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 210 graden.
Mexcian pie maken:
Doe de olijfolie in een pan op middelmatig hoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak dit uit totdat het lekker kleur krijgt. Voeg daarna het vegetarische gehakt toe en bak dit 3 minuten mee. Strooi daarna de herbes de provence erover plus 3 scheutjes Tabasco. Roer dit goed door. Daarna doe je roerbakmix en het pepertje erbij. Bak dit 8 minuten mee. De vulling is nu bijna klaar, je hoeft alleen nog de inhoud van het potje taco saus toe te voegen. Dit roer je goed door. Daarna kan het vuur uit.
Vet een flinke ovenschaal goed in. Deze bekleed je met het verse- of diepvriesbladerdeeg (zorg dat de naden goed op elkaar sluiten). Als de schaal bekleed is prik je met een vork enkele gaatjes in het deeg. Daarna vul je de bladerdeeg schotel met de vulling en je bedekt de bovenkant van de schotel met de rest van het bladerdeeg. Tot slot doe je wat melk in een kommetje, hiermee bestrijk je de bovenkant van het bladerdeeg.
Je Mexican pie kan in de oven! Laat hem in 25 minuten mooi bruin worden. Daarna kan je heerlijk genieten van deze kruidige taart met Mexicaanse bite.
Algo Sabroso!