Lekkerste quiche Lorraine

door Babs
Lekkerste quiche lorraine recept

Hartige quiche is een van de meest favoriete gerechten van de kids. En dan in het bijzonder de lekkerste quiche Lorraine; een knapperige quiche met een vulling van spekjes, room en gruyère kaas. Ook bij de volwassenen favoriet; het is makkelijk om te maken, erg lekker en weer eens wat anders dan de andere favoriet van de kids; pizza. Maar … de ene quiche is de andere niet.

Quiche Lorraine komt van oorsprong uit de Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek. Het is een lekker pittige hartige taart met officieel een vulling van ei, room en gruyère kaas. Gruyère is bekend van de kaasfondue, samen met Emmentaler een vaak gebruikte kaasfondue mix. We hebben heel wat recepten uitgeprobeerd om hét recept te vinden waar we allemaal blij van worden. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij het recept van de Belgische Libelle.

We hebben inmiddels diverse varianten gemaakt op de quiche. Je kunt in de quiche Lorraine ook prima ook andere kazen doen. Wij smokkelen wel eens omdat we andere kaas over hebben en deze dan mixen met gruyère. De prei in de quiche maakt het wat minder zwaar, maar je kunt deze ook weglaten als je deze niet in huis hebt.

Je kunt quiche Lorraine ook maken met zandtaartdeeg. Toch vinden wij hem met bladerdeeg het lekkerste. Deze halen we kant en klaar, lekker en makkelijk. Wel hebben we voorkeur voor vers bladerdeeg uit één stuk, verkrijgbaar in het versvak van de supermarkt. Je kunt ook bladerdeeg uit de vriezer gebruiken, deze 10 minuten laten ontdooien en met de plakjes de vorm bekleden.

Bijgaand het lekkerste quiche Lorraine recept wat we tot nu toe hebben gemaakt. Probeer het zelf en geniet ervan!

Zo maak je de lekkerste quiche lorraine

Lekkerste quiche lorraine recept

Lekkerste quiche Lorraine

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 8 plakjes kant en klaar bladerdeeg
  • 200 gram spekblokjes
  • 4 eieren
  • 200 ml. room
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 stengel prei, in kleine reepjes
  • 200 gram gemalen gruyère kaas
  • 1 el. olijfolie
  • Klontje boter
  • peper, zout en snuf nootmuskaat

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een lage bakvorm licht in met boter. Ontdooi de bevroren plakjes bladerdeeg en bekleed de bakvorm ermee. Of in geval van vers bladerdeeg; bekleed daar de bakvorm mee. Prik met een vorm wat gaatjes in de bodem.

Smoor de ui met de prei in een pan met wat olijfolie en zet dit even weg. Bak de spekjes uit in een pan met anti aanbaklaag, zodat het vet achterblijft. Kluts de eieren met de room, kaas en peper, zout en snuf nootmuskaat in een kom.

Verdeel de ui, prei en spekblokjes (zonder bakvet) gelijkmatig over het bladerdeeg en schenk het ei-room-kaas mengsel eroverheen. Zet de quiche 20 tot 25 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi lichtbruin is en de taart is gestold.

Laat de taart afkoelen of eet hem lauwwarm met een frisse groene salade.

Eet smakelijk

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!