De allerlekkerste vitello tonnato maak je natuurlijk zelf. Alleen heb je niet altijd tijd écht alles zelf te doen. Daarom hebben we voor jou dit overheerlijke vitello tonnato snel recept. Je maakt het in 15 minuten. Daarna kan je aanschuiven en wegdromen bij elke zalige hap die je eet, zooo lekker! Vitello Tonnato fans Wij zijn écht fan van vitello tonnato. Je mag mij er s’nachts zelfs voor wakker maken. Maar dan moet het wel een goede vitello tonnato zijn. In restaurants vind ik de vitello vaak tegenvallen; te dunne saus, smakeloze saus, te dik vlees, te weinig saus en…
Voorgerecht kerst
-
-
Dit is een heerlijk en makkelijk amuse voorgerecht wat wij vorig jaar met kerst hebben geserveerd. De dag na kerst kreeg ik de vraag van ons nichtje of ik het recept voor haar had, zodat ze het ook kon maken! Hierbij dus een topper voor een lekker dinertje of met kerst, die je voor een groot deel van tevoren kunt bereiden. Wij zijn dol op lekker eten en dan vooral samen. Uren in de keuken staan, terwijl de rest lol heeft en lekker bijkletst aan tafel proberen we dan ook te voorkomen. We maken dus graag gerechten die iedereen lekker…
-
Oesters zijn heerlijk. Wij hebben ze het liefst zo vers mogelijk met een beetje vinaigrette. Alleen.. hoe kan je nou makkelijk oesters openmaken zonder al teveel gedoe? Wij laten het zien! Hoewel je ze in het begin écht even moet leren eten zijn oesters -als je eenmaal de smaak te pakken hebt- een echte delicatesse. We keken altijd een beetje op tegen het open maken van oesters, totdat we erachter kwamen hoe je ze makkelijk open krijgt. Sindsdien draaien we er onze hand niet meer voor om en genieten we er nog meer van. Voorbereiding oesters openmaken Oesters maak je…
-
Spinaziesalade met parmaham, croutons, een gepocheerd eitje en witte wijn roomsaus staat bij ons in de top 10 van favoriete gerechten. De kids zijn gek op rauwe spinazie en de combinatie van het zachte eitje met knapperig brood, ham en wijn room saus is erg lekker. Wij eten het vaak als hoofdgerecht maar je kunt het ook prima als voorafje serveren. In maart/april zaaien wij spinazie in de moestuin. Dit zorgt voor een ruime oogst want spinazie doet het meestal goed. Als het eenmaal gaat groeien moeten we er wel snel bij zijn want dan gaat de spinazie vaak hard…
-
De combinatie van zacht mals kalfsvlees met fris zure tonijnsaus kan een van de allerlekkerste voorafjes zijn. Maar dan moet het wel goed zijn klaargemaakt. Met dit recept maak je zelf de allerlekkerste vitello tonnato, beloofd! Je vindt het vaak op menu’s in restaurants, maar de ene vitello tonnato is de andere niet. Je krijgt soms veel vlees met weinig tonijnsaus, of het vlees is droog en de saus te dik. Gelukkig proeven we ook lekkere met sappig kalfsvlees en lekkere, zachte tonijnsaus. Daar is dit recept op gebaseerd. De allerlekkerste vitello tonnato maak je natuurlijk met het recept van…