De allerlekkerste vitello tonnato maak je natuurlijk zelf. Alleen heb je niet altijd tijd écht alles zelf te doen. Daarom hebben we voor jou dit overheerlijke vitello tonnato snel recept. Je maakt het in 15 minuten. Daarna kan je aanschuiven en wegdromen bij elke zalige hap die je eet, zooo lekker!
Vitello Tonnato fans
Wij zijn écht fan van vitello tonnato. Je mag mij er s’nachts zelfs voor wakker maken. Maar dan moet het wel een goede vitello tonnato zijn. In restaurants vind ik de vitello vaak tegenvallen; te dunne saus, smakeloze saus, te dik vlees, te weinig saus en dat terwijl vitello maken eigenlijk zo makkelijk is. Wij eten het dan ook het liefst thuis😉
Als we echt zin hebben om in de keuken te staan, dan gaan we voor het zalige vitello tonnato recept van d’Antuono. Hierbij braad je de kalfsmuis zelf met lekkere kruiden en gebruik je de jus in de overheerlijke saus. Maar.. we hebben niet altijd tijd om uitgebreid in de keuken te staan. Daarnaast hebben we ook niet altijd zin om te wachten tot alle smaken zijn ingetrokken en het vlees gaar is. Als grote vitello fans willen we soms gewoon snel lekkere vitello eten.
Snel recept
Vandaar dat wij ook fan zijn van dit heerlijke vitello tonnato snel recept. Hiervoor koop je kant en klare kalfsfricandeau en maak je een heerlijke saus van mayonaise, tonijn en ansjovis. Je mixt dit samen tot een mooie gladde saus en maakt het op smaak met versgemalen peper.
Ondertussen leg je de plakjes fricandeau op een platte schaal of bord. Hier giet je de heerlijke saus over. Je maakt het af met wat kappertjes en rucola en het grote genieten kan beginnen! Hmmm ik krijg nu al weer zin, dit is het recept:
Ingrediënten
- 200 gram kalfsfricandeau, in dunne plakken
- 1 blikje tonijn op olie, uitgelekt
- 3 ansjovisfilets
- 5 el mayonaise
- 2 tl kappertjes
- 1/3 el citroensap
- 1 handje rucola
- vers gemalen peper
- *
- Verder nodig:
- Keukenmachine
Bereiding
Voorbereiden:
Laat de tonijn uitlekken en prak deze fijn.
Vitello Tonato snel recept maken:
Meng de tonijn met de mayonaise en ansjovisfilets tot een glad mengsel in de keukenmachine. Verspreid de kalfsfricandeau over een mooi brod of schaal. Schenk de tonijnsaus over de fricandeau. Verdeel de kappertjes en rucola over de vitello en maak het af met wat versgemalen peper.
Heerlijk met zelfgemaakt breekbrood!