Amuse soepje met carpaccio stengel

door Babs
Amuse soepje met carpaccio stengel

Dit is een heerlijk en makkelijk amuse voorgerecht wat wij vorig jaar met kerst hebben geserveerd. De dag na kerst kreeg ik de vraag van ons nichtje of ik het recept voor haar had, zodat ze het ook kon maken! Hierbij dus een topper voor een lekker dinertje of met kerst, die je voor een groot deel van tevoren kunt bereiden.

Wij zijn dol op lekker eten en dan vooral samen. Uren in de keuken staan, terwijl de rest lol heeft en lekker bijkletst aan tafel proberen we dan ook te voorkomen. We maken dus graag gerechten die iedereen lekker vindt en die zo veel mogelijk van tevoren te bereiden zijn.

Vorig jaar kwamen we heerlijke amuses tegen in de allerhande. Vooral de combinatie van een romig tomatensoepje met mascarpone plus een knapperige sesam stengel met carpaccio en truffelmayonaise sprak ons aan. Het voordeel van de amuse is, dat je het soepje een of twee dagen van tevoren maakt. Op de avond van het diner warm je het soepje op en rol je de sesam stengels door de carpaccio. Je hebt dit echt zo gedaan en serveert een waanzinnig lekker en mooi voorgerecht, wat wil je nog meer?

In 15 minuten op tafel

Om zo min mogelijk werk te hebben op de avond van je etentje maak je de soep een of twee dagen van tevoren. Hiervoor fruit je een uitje met wat tomaten en een beetje Mutti tomatensaus (erg smaakvol, wij kenden het niet). Dit blus je af met groentebouillon en maak je romig met mascarpone. Dit pureer je en klaar ben je.

Op de avond van je etentje ben je maximaal een kwartiertje bezig met je amuse. Je warmt de soep op en verdeelt deze over 8 kleine glaasjes met 1 theelepeltje mascarpone en wat gemalen peper. Je besmeert de soepstengels met truffelmayonaise, rolt deze in een plak carpaccio met wat rucola en bestrooi je met wat pijnboompit- Parmezaanse kaas snippers. Dat is het. Je serveert het samen en kunt ook lekker meegenieten. Echt een aanrader!

Zo maak je het amuse soepje met carpaccio stengel:

Amuse soepje met carpaccio stengel

Amuse soepje met carpaccio stengel

Recept printen
Aantal personen: 8 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • Voor het soepje:
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 pomodori- of grote trostomaten
  • 1 el bak olijfolie
  • 65 ml. Mutti le verdurine tomatensaus (in tube)
  • 4 el. mascarpone
  • 4 tl. mascarpone
  • 500 ml heet gekookt water
  • 1 groente bouillon blokje
  • vers gemalen peper
  • 1 el. citroensap
  • mespuntje zeezout
  • *
  • Voor de carpaccio stengels:
  • 100 gr. rundercarpaccio
  • 6 gr. pijnboompitten
  • 10 gr. Parmezaanse kaas
  • 8 soepstengels met sesam
  • 4 el truffelmayonaise
  • 40 gr. rucola

Bereiding

Voorbereiden:

Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de ui en pers het citroensap uit. Kook het water en roer het bouillonblokje erdoor heen. Hak de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas fijn en meng ze door elkaar. Verdeel de carpaccio in 8 gelijke plakjes. 

Amuse soepje met carpaccio stengel

Maak eerst het soepje: verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg daarna de tomatensaus toe en fruit deze 1 minuut mee. Doe daarna de tomatenstukjes erbij en roerbak deze op een niet te hoog vuur 3 minuten mee.  Voeg nu de bouillon toe aan het tomaten-ui mengsel en roer alles goed door. Laat deze soep 5 minuten licht koken en roer dan de mascarpone door de soep. Pureer vervolgens de soep tot een mooi glad mengsel en roer er op smaak de citroensap door. Maak het af met versgemalen peper en een mespuntje zout. Je kunt de soep van tevoren maken en later even opwarmen. 

Maak daarna de carpaccio stengels: besmeer of dip 1/3 van de sesamstengels met truffelmayonaise. Leg op elk plakje carpaccio wat rucola en rol deze over de stengel met de truffelmayonaise. Bestrooi elke carpaccio stengel met 1/8 van het  pijnboompitten- Parmezaanse kaas mengsel. 

Serveer de amuses: verdeel het tomatensoepje over 8 amuse glaasjes en doe hier 1 tl. mascarpone in plus een beetje vers gemalen peper. Serveer de amuse met een carpaccio stengel. 

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.
Amuse soepje met carpaccio stengel

Lekker! Veel plezier met je etentje.

Familie favorieten

Laat een bericht achter

Om familiefavorieten.nl goed te laten werken moeten wij niet eetbare cookies gebruiken. Als je doorgaat gaan we ervan uit dat je hiermee instemt. Ok

error: Content is protected !!