Wij zijn fan van aardappelgratin, dat is zo lekker uit de oven. Door plakjes dunne venkel toe te voegen en er zachte Italiaanse taleggio kaas in te doen geef je de gratin een frisse twist en lekkere bite. Hij wordt er zo verschrikkelijk lekker van. Je kunt de aardappel-venkel gratin ook als avondmaaltijd eten. Wij aten hem met zelfgemaakte lamsbout, een heerlijke combinatie! Zachte alpenkaas uit Lombardije Wij vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Vandaar dat taleggio kaas in de koelkast belandde. Taleggio kaas is een Italiaanse kaas, die alleen in de streek Lombardije gemaakt mag…
Bijgerechten kerst
-
-
Voor velen zijn schorseneren vergeten groenten. Echt super zonde want schorseneren zijn zalig! Schorseneren lijken geschild qua uiterlijk op asperges. Ze zijn ook zacht maar steviger en zonder draden die asperges kunnen hebben. Ze smaken nootachtig met wat nootmuskaat erin. We zijn echt dol op gegratineerde schorseneren in citroen roomsaus, zo uit de oven! Na 6 maanden oogsten Mijn eerste herinneringen aan schorseneren zijn uit de tijd dat mijn oma ze klaarmaakte toen ik klein was. De geur was heerlijk, alleen werd in die tijd groente wel lang gekookt. Dat is nu gelukkig anders; we roerbakken, koken groente kort en…
-
Als het om bijgerechten voor etentjes gaat proberen wij altijd iets lekkers te vinden wat makkelijk te maken is. Het liefst vooraf te maken en weer eens wat anders. Daarom zijn wij zo dol op deze salade van sperziebonen, asperges met walnoten. Er gaat een geweldige dressing over. De combinatie is echt heerlijk! Wij eten vaak sla, sperziebonen, witlof, broccoli, eigenlijk alle groenten. Deze maken we vaak in de drukte van alle dag op dezelfde manier klaar. Daarom hebben we ons voorgenomen om dit eens anders aan te pakken. Dit recept van Nina uit haar boek Saint Tropez is wat…
-
Als het buiten frisser en herfstiger wordt krijg je vanzelf zin in gerechten die daarbij passen. Deze romige aardappelpuree met knapperige pijnboompitten topping is zo’n gerecht. Bij elke hap proef je naast heerlijke aardappelpuree ook knapperige pijnboompitten, uitjes, kool, slagroom en sesam. Je warmt vanzelf op! Ken je dat ook, dat je in alle drukte vaak de neiging hebt om je standaard gerechten te maken? Eigenlijk superzonde want er zoveel lekkere recepten! Wij zochten voor een druiligere zondag een lekker bijgerecht en lazen in ‘Wat Katie eet’ een heerlijk recept voor romige aardappelpuree met uitjes, kool en een knapperige topping.…
-
Als je verlangt naar warme zwoele zomeravonden met lekker eten moet je echt deze Griekse aardappels uit de oven met citroen, ofwel ‘patates fournou lemonates’ eens proberen. Je proeft gewoon de zon en zee, zalig! Midden in de zomer, maar ook zomaar in de herfst krijgen wij soms ongelofelijk veel zin in wat extra zon. Het is zo heerlijk om dan gerechten te maken waardoor je je weer even op vakantie waant! Een van onze zon toppers is dit recept voor Griekse aardappeltjes uit de oven met citroen. Het is een fijne variant op onze gebakken aardappels of Franse aardappeltjes…
-
Aan zakjes kant en klare aardappelpuree hebben we ons nooit gewaagd. Aardappels zijn makkelijk te verkrijgen en zo gestampt, toch? Eigenlijk zagen we aardappelpuree als een onderdeel van een stamppot of bijgerecht. Totdat we dit recept maakten en lekkerste aardappelpuree proefden… Dat aardappelpuree echt een gerecht op zichzelf kon zijn. Sterker nog, een gerecht waar je ons wakker voor kunt maken hadden we nooit kunnen bedenken. Wij kookten en stampten altijd gewoon de aardappels. Dan deden we er wat boter en wat melk bij, nog even doorstampen, zout en peper en klaar! Altijd lekker, als onderdeel van.. We zijn volledig…
-
Deze Italiaanse paprikasalade is een perfecte combinatie van zoet en zacht met een klein zuurtje. Na een hap wil je het liefst het hele bakje overhevelen op je bord. Nu maar hopen dat de rest het niet lekker vindt… Je kent het misschien wel; paprika’s die helemaal zwart uit de oven komen. Dit zijn geen mislukte paprika’s, maar dit is de truc om het velletje makkelijk van de paprika af te krijgen. Je zet de grill aan; legt de paprika’s eronder, draait ze een keertje om en als ze goed rondom zwart zijn haal je ze eruit. Je laat ze…