Romige aardappelpuree met topping

door Babs
Romige aardappelpuree

Als het buiten frisser en herfstiger wordt krijg je vanzelf zin in gerechten die daarbij passen. Deze romige aardappelpuree met knapperige pijnboompitten topping is zo’n gerecht. Bij elke hap proef je naast heerlijke aardappelpuree ook knapperige pijnboompitten, uitjes, kool, slagroom en sesam. Je warmt vanzelf op!

Ken je dat ook, dat je in alle drukte vaak de neiging hebt om je standaard gerechten te maken? Eigenlijk superzonde want er zoveel lekkere recepten! Wij zochten voor een druiligere zondag een lekker bijgerecht en lazen in ‘Wat Katie eet’ een heerlijk recept voor romige aardappelpuree met uitjes, kool en een knapperige topping. Het leek ons superlekker voor bij een mooi stuk vlees.

Het leuke van dit recept is, dat het de aardappelpuree voller maakt met kool, uitjes en pitten en dus een compleet groente & aardappel gerecht is. We maken de aardappelpuree op dezelfde manier als ons lekkerste aardappelpuree recept met warme melk in plaats van koud in Katie’s recept. We koken de aardappels ook wat korter dan Katie. Naast de aardappels kook je kort wat fijngesneden kool.

Terwijl de aardappels koken maak je de topping van bosui, fijngesneden kool, sesam pitjes en pijnboom-pitten. Zodra de aardappels klaar zijn roer je er warme melk, slagroom en boter door. Je voegt nog wat wasabi (groene pittige pasta die je bij sushi krijgt) toe, zout, gemalen peper en de gekookte kool en bosui.

Je aardappelpuree is dan al heerlijk romig en vol. Tot slot doe je er de topping overheen en desgewenst nog een klontje boter, een hele maaltijd! Echt perfect voor een druilige dag.

Zo maak je de romige aardappelpuree met topping:

Romige aardappelpuree

Romige aardappelpuree met topping

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • Voor de romige aardappelpuree:
  • 6 grote kruimige aardappels
  • 180 ml melk
  • 80 ml slagroom
  • 2 el. roomboter
  • 3/4 tl. wasabi pasta
  • zwart gemalen peper
  • mespuntje zeezout
  • 1/4 witte kool, fijngesneden
  • 2 lente uitjes, in dunne ringen gesneden
  • *
  • Voor de topping:
  • 1 el. olijfolie om in te bakken
  • handvol fijn gesneden witte kool
  • 2 lente uien, in dunne ringen gesneden
  • 1 t. sesamzaadjes
  • 1 1/2 el. pijnboompitten
  • 1/2 el. roomboter

Bereiding

Voorbereiden: 

Schil de aardappels en halveer ze. Snijd de kool in vieren. Was een van de vier stukken onder de kraan en verwijder het witte hart. Snijd de kool in dunne repen en halveer deze. Was de bosuitjes en snijd ze in dunne ringen. 

Romige aardappelpuree met topping maken: 

Zet de aardappels op met water en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar. Houd een handvol kool achter en zet de rest van de kool op met koud water en wat zout. Laat het 5 minuten koken en giet het goed af. 

Maak de topping: verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de kool met de bosuitjes, pijnboompitten en sesamzaadjes. Bak het in ca. 5 minuten knapperig en lichtbruin. 

Maak de aardappelpuree met topping af:  giet na 15 - 20 minuten de gare aardappels af en laat ze 1-2 minuten op een heel laag vuur indrogen, zodat ze goed droog zijn voordat je ze prakt. Prak ze vervolgens met een vork of pers ze door een pureeknijper. Doe de geprakte aardappels terug in de pan. 

Verwarm de melk tot het net begint te koken, roer dit door de aardappelpuree en meng dit op een heel zacht vuur goed. Als dit goed gemengd is roer je de slagroom en de boter erdoor. Voeg daarna de wasabi, zout en peper toe. Als dat goed is gemengd roer je de bosuitjes en gekookte kool erdoor.  Schep tot slot de topping bovenop de aardappelpuree en leg er nog een klein klontje boter bovenop. 

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Lekker!

Familie favorieten

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!