Deze Italiaanse paprikasalade is een perfecte combinatie van zoet en zacht met een klein zuurtje. Na een hap wil je het liefst het hele bakje overhevelen op je bord. Nu maar hopen dat de rest het niet lekker vindt…
Je kent het misschien wel; paprika’s die helemaal zwart uit de oven komen. Dit zijn geen mislukte paprika’s, maar dit is de truc om het velletje makkelijk van de paprika af te krijgen. Je zet de grill aan; legt de paprika’s eronder, draait ze een keertje om en als ze goed rondom zwart zijn haal je ze eruit. Je laat ze even afkoelen en trekt zo het velletje eraf.
Van deze geroosterde paprika’s kan je een heerlijke Italiaanse paprika salade ofwel een ‘Insalata di peperoni’ maken. Je eet de paprika salade meestal als bijgerecht maar kunt hem ook eten als tapa. Je kunt de salade goed van tevoren maken. Dit scheelt werk tijdens het voorbereiden van de lunch of diner en maakt de salade zelfs nog lekkerder!
Hiervoor combineer je de paprika’s met verse knoflook, kappertjes, vers citroensap en lekkere extra vierge olijfolie. Je laat de smaken even intrekken en doet je er nog wat chilipeper over en een korreltje zout. Daarna kan het feest beginnen. Je kunt proeven van deze heerlijke en makkelijk te maken paprika salade!
Zo maak je de Italiaanse paprikasalade
Ingrediënten
- 3 rode paprika's
- 1,5 el. kappertjes
- 1 1/2 teen knoflook, in kleine dunne plakjes
- 1/2 citroen, uitgeperst
- 4 el. extra vierge olie
- hand peterselie, fijngehakt
- 1/2 spaanse peper, in stukjes zonder zaadlijst (of mespuntje chili peper)
- mespuntje zeezout
- vers gemalen peper
Bereiding
Verwarm de grill en spoel de paprika's goed af. Dep de paprika's droog en leg ze 5 minuten onder de grill. Draai de paprika's daarna om en laat ze nog 5 minuten op de andere kant roosteren. Haal de paprika's uit de oven en laat ze even afkoelen.
Snijd ondertussen de knoflook klein en pers de halve citroen uit. Verwijder nu de velletjes van de paprika, net als de bovenkant en de zaadlijsten. Snijd de paprika doormidden en daarna in reepjes van 2 -3 cm.
Doe de paprika met de knoflook en citroensap in een kommetje. Voeg er de kappertjes, de olijfolie, het zout en de peper aan toe. Roer de ingrediënten door elkaar en zet de paprika salade een half uur apart op kamertemperatuur. De smaken kunnen zo lekker intrekken. Voeg tot slot de peterselie en de Spaanse peper of chilipoeder toe.
Buon appetito!