Pasta warmgerookte zalm met groene asperges

door Babs
Pasta warmgerookte zalm en asperge tips

Hoe fijn is het om snel en makkelijk een heerlijk gerecht op tafel te hebben? Dat maakt deze pasta met warmgerookte zalm en groene asperges favoriet. Warmgerookte zalm is alleen al superlekker. Samen met verse pasta, room en aspergetips wordt het echt een kadootje!

Een tijdje terug proefden we voor het eerst warmgerookte zalm. Tot die tijd kenden wij alleen gerookte zalm (je weet wel, van die dunne plakken) en zalm moten. Nu blijkt dat je twee soorten gerookte zalm hebt; warm – en koud gerookt. De koudgerookte zalm die wij kenden wordt 8 tot 16 uur gerookt op 24 graden en in dunne plakken gesneden.

Warm gerookte zalm wordt 3 tot 5 uur gerookt op 70 graden en blijft een dikke zalmmoot. Deze is door het warm roken super zacht geworden en heeft een heerlijke smaak. Het is dus al gaar als je het koopt. Je hoeft het alleen maar warm te maken en door je gerecht te doen, super makkelijk en lekker! Je kunt warmgerookte zalm tegenwoordig bijna bij elke supermarkt kopen. Wil je jezelf of iemand een keer extra verwennen, dan is dit het adresje van de collega uit Bunschoten-Spakenburg waar wij met kerst (meestal samen met de buren want het is best veel) warmgerookte zalm bestellen.

Pasta warmgerookte zalm maken wij met een beetje kookvocht, crème fraîche, scheutje witte wijn, citroen en aspergetips (dunne kleine asperges, verkrijgbaar bij de super). We gebruiken verse spaghetti, die kook je in 4 minuten gaar. In de pan met kokende spaghetti hang je een vergiet met aspergetips. Die zijn zo snel beetgaar. Je giet de spaghetti af, roert de crème fraîche met de wijn erdoor, maalt wat peper erover en voegt de zalm met asperges toe. Je pasta is klaar, smullen!

Zo maak je pasta warmgerookte zalm met groene asperges:

Pasta warmgerookte zalm en asperge tips

Pasta warmgerookte zalm met groene asperges

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 4.0/5
( 3 beoordeling )

Ingrediënten

  • 2 el witte wijn
  • 400 gr verse spaghetti
  • 100 gr groene aspergetips
  • 125 gr crème fraîche
  • 250 gr warmgerookte zalm
  • 1/2 (bio)citroen
  • vers gemalen peper
  • 1 el. zeezout
  • *
  • Verder nodig:
  • Vergiet
  • Magnetron

Bereiding

Voorbereiden:

Snijd een klein stukje van de uiteinden van de aspergetips af en halveer ze. Snijd de warmgerookte zalm in stukjes. 

Pasta warmgerookte zalm maken:

Verwarm water in de waterkoker, vul hiermee een ruime pan voor de verse spaghetti en doe er een lepel zout bij. Voeg de verse pasta toe aan het kokende water. Leg na 1 minuut het vergiet in de pan en leg hierin de aspergetips. Zorg dat ze grotendeels onder water staan.

Warm ondertussen de zalm in 1-2 minuten op in de magnetron (of iets langer in een opgewarmde oven). Haal na 3 -4 minuten koken in de pan het vergiet met asperges eruit en laat de asperges uitlekken. Giet direct erna de pasta af. Laat ongeveer 1 -2 eetlepels kookvocht achter in de pan.

Zet de pan terug op het vuur en roer de crème fraîche met de wijn erdoor. Voeg verse geraspte peper toe en roer dit goed door. Voeg dan 2/3 van de zalm toe met de asperge tips en meng dit voorzichtig door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en druppel er wat citroen over. Verdeel tot slot de rest van de zalm over de borden en serveer warm.

Eet smakelijk! Familie favorieten

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!