Sommige recepten verdienen wat ons betreft een lintje en dit is zo’n recept. Onze zalm spinazie rollade ziet er spectaculair uit, is zalig en snel en makkelijk te maken, wat wil je nog meer? Echt een topper voor een feestelijk (kerst) diner.
Zalm en spinazie, twee favoriete ingrediënten
Wij zijn dol op zalm. Nou moet je zalm ook weer niet te vaak eten. Als we het eten, genieten we er enorm van. Zalm heeft iets feestelijks en valt niet zo zwaar. Je kunt het wat lichter houden door het niet te gaar te bakken. Of je kunt het juist wel lekker ietwat gaar grillenen eten met een lekker sausje of verse kruidenboter. Oeh, het water loopt me alweer in de mond😋 Spinazie vinden we ook lekker en is super makkelijk te breiden. Wij wokken het meestal met wat knoflook en chilipeper.
De mix van zalm met spinazie in een spectaculaire rollade is helemaal lekker. Het leukste is, dat het snel en makkelijk te maken en zo klaar is. Zo kan je zelf ook lekker genieten aan tafel, de oven doet de rest. Je kunt dit gerecht ook ruim van tevoren maken, wat ook handig kan zijn als je al druk genoeg bent voorafgaand aan een etentje.
Easy does it…
Voor dit gerecht maak je een lekker mengsel met ricotta, amandelmeel, knoflook, peterselie en ei. Met de helft hiervan besmeer je een moot zalm. Hierop druk je zoveel mogelijk spinazieblaadjes. Hierop leg je de andere moot zalm, waarbij je hetzelfde doet. Met keukentouw doe je een strik om het zalm spinazie pakket, zodat alles goed bij elkaar blijft.
Je bestrooit de rollade met parmezaanse kaas snippers (kan en klaar te krijgen) en schuift deze in de oven. Na 25 minuten is je rollade klaar en kan je lekker aanschuiven om te genieten💕
Zo maak je de zalm spinazie rollade:
Ingrediënten
- 600 gr. zalmfilet zonder vel (een dik stuk of twee dunne gelijke stukken)
- 1 teentje knoflook
- 50 gr. amandelmeel
- 1 ei
- 100 gr. ricotta
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el olijfolie
- 50 gr verse spinazie
- 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
- zout, versgemalen peper
- *
- Verder nodig:
- Keukentouw om op te binden
Bereiding
Voorbereiden:
Hak de knoflook en peterselie fijn. Als je één dikke moot zalm hebt: halveer deze dan zodat je twee gelijke dunne plakken zalm krijgt.
Zalm spinazie rollade maken:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de ricotta met het ei, amandelmeel, de knoflook, peterselie en wat zout en vers gemalen peper goed door elkaar in een kom. Voeg op het eind de olijfolie toe en meng deze mee.
Leg de moot zalm op een ingevette bakplaat (ook erg handig is de onderkant van een spingvorm). Smeer de helft van het ricotta mengsel over de bovenkant van de zalm. Beleg de bovenkant van het mengsel rijk met de helft van de spinazieblaadjes. Hierop leg je de tweede plak zalm. Deze smeer je in met de rest van het ricotta mengsel en beleg je met de rest van de spinazie. Gebruik nu het keukentouw en leg hiermee een strik om de zalm zodat alles bij elkaar blijft. Je kunt er eventueel nog een extra knoop indoen zodat het goed vast zit. Besprenkel de rollade nog met wat olijfolie. Maal er wat peper en zout over en bestrooi de rollade met de geraspte Parmezaanse kaas. Bak de zalm spinazie rollade in ca. 25 minuten gaar in de oven💫
Heerlijk met zachte roompasta!
Geniet ervan 💖