Dit recept is echt een kadootje. Het smaakt zalig, je hebt het in 10 minuten gemaakt en het is ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer? Meloen carpaccio met Gormas is heerlijk in de zomer, als onderdeel van een buffet, vooraf of als bijgerecht. Het is helemaal lekker met zelfgemaakt plukbrood en olijfolie om in te dippen. Wij aten meloen carpaccio met Gormas als onderdeel van een heerlijke hapjesbuffet deze zomer.
Zoete veggie meloen carpaccio
Ik las het idee voor meloen carpaccio met Gormas in een oud kookblad en het sprak me meteen aan. Ik heb het recept wel veranderd maar het idee van de meloen carpaccio is gebleven. Want hoe leuk is het om een vegetarische carpaccio te maken van iets wat wij superlekker vinden? Wij zijn namelijk dol op meloen en dan bij voorkeur de heerlijk zoete Galia meloen. Voor dit recept gebruik je een lekker rijpe meloen, die al zoet ruikt.
Met heerlijke Gormas
Naast geroosterde pijnboompitten en verse rucola doen wij over de carpaccio Gormas kaas. Dit is een kaas die zowel zacht romige mascarpone als de wat pittige gorgonzola bevat. Ik houd niet zo van hele sterke blauwe kazen en Gormas is juist lekker romig en zacht. Je proeft de heftige smaak van gorgonzola dan ook niet. Mocht je hier juist dol op zijn, gebruik dan vooral gorgonzola!
De romige zachte smaak van Gormas past heel goed bij de zoete smaak van de meloen. Zelfs de kids vonden het lekker! Over de meloen met Gormas gaan knapperig geroosterde pijnboompitjes en lekker stevige smakende rucola. Je maakt meloen carpaccio met Gormas af met versgemalen peper en druppelt er tot slot lekkere extra vierge olie over. Zalig én zo klaar, love it 💖
Ingrediënten
- 1 Galiameloen
- 11/2 el pijnboompitten
- 25 g rucola
- 80 gr Gormas
- 3 el extra vierge olijfolie
- Vers gemalen peper
Bereiding
Zo maak je de Meloen carpaccio met Gormas:
Rooster de pijnboompitten op laag tot middelhoog vuur in een pan zonder boter lichtbruin.
Verdeel de meloen in 4 kwarten, snijd de schil van de meloen en snijd deze vervolgens in mooie, dunne plakken.
Beleg een mooi bord of schaal met de plakken meloen. Verdeel hierover de rucola en verspreid hierover de Gormas (met een klein lepeltje) tot deze op is. Bestrooi de schaal met de pijnboompitjes en een klein beetje vers gemalen peper. Besprenkel de schotel tot slot met olijfolie.
En oeh, meloen carpaccio met Gormast is zooo lekker met mijn zelfgebakken breekbrood gevuld met pesto & tomaten tapenade 👌😋