Heerlijke courgette knolselderij soep

door Babs
Courgette knolselderij soep

Knolselderij heeft een heerlijke smaak. Samen met een courgette, wat verse bouillon en room maak je snel en makkelijk deze heerlijke courgette knolselderij soep. Een typische wintersoep, die je lekker opwarmt. Zeker met wat chilipoeder en wat peper erin pept de soep je lekker op.

In de winter kan je wel wat extra’s gebruiken om op te warmen en aan te sterken, helemaal in deze tijd. Knolselderij is een smakelijke en lekkere wintergroente, dat maakt dit soepje zo lekker.

Zoals je hieronder ziet heb je niet veel ingrediënten nodig om de soep te maken. Je snijdt een uitje klein, maakt de knolselderij schoon en hakt deze in blokjes, dat zelfde doe je met de courgette en je kunt beginnen.

Je fruit alles even aan, doet de bouillon erbij en laat dit samen even koken. Daarna pureer je de soep, voegt de slagroom toe en brengt het geheel op smaak met wat zeezout, peper en chilipoeder (beetje maar!). Tot slot roer je lekker wat peterselieolie of extra vierge olijfolie door de soep. Daarna kan je genieten en heerlijk opwarmen met je eigen, zelfgemaakte gezonde soepje!

Zo maak je de courgette knolselderij soep:

Courgette knolselderij soep

Courgette knolselderij soep

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 2.9/5
( 9 beoordeling )

Ingrediënten

  • -1 grote ui
  • -1 knolselderij
  • -1 courgette
  • - 1 1/2 el. (bak)olijfolie
  • - 700 ml kippenbouillon (kant en klaar kleine soepfabriek/fundo of van blokje)
  • - 100 ml slagroom
  • - snuf chilipeper
  • - vers gemalen peper
  • - zeezout
  • - 2 tl. peterselie olie (zie link in recept) of extra vierge olijfolie
  • *
  • Verder nodig:
  • - Staafmixer
  • - Soeppan

Bereiding

Voorbereiden: 

Snipper het uitje en snijd de buitenkant van de knolselderij met een scherp mes eraf. Snijd de schoongemaakte knolselderij in plakken en vervolgens in grote dobbelsteentjes. Was de courgette en snijd deze (met schil) ook in dobbelstenen. 

Soep bereiden:

Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin het uitje ca. 3 minuten. Voeg de knolselderij en de courgette toe en roerbak deze 5 minuten mee. Verwarm de bouillon en voeg deze toe aan de groente in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken. De groente is nu gaar. Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. 

Roer de slagroom door de gepureerde soep en maak de soep op smaak af met wat chilipoeder, vers gemalen peper en wat zeezout. Giet de soep in soepkommen en giet hier wat zelfgemaakte peterselieolie of wat extra vierge olijfolie over. 

Lekker

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

Om familiefavorieten.nl goed te laten werken moeten wij niet eetbare cookies gebruiken. Als je doorgaat gaan we ervan uit dat je hiermee instemt. Ok

error: Content is protected !!