Romige broccolisoep

door Babs
Broccolisoep

Deze broccolisoep kunnen wij altijd wel eten, hij is zo lekker! Dat komt door de combinatie van slagroom, hete bouillon, vers gemalen peper, verse broccoliroosjes én een beetje prei. Wat ook super fijn is, is dat de soep in 30 minuten klaar is!

Een flinke tijd terug aten we een heerlijke broccolisoep. De smaken combineerden samen zo verschrikkelijk goed, dat we het nog vaak over dit soepje hebben gehad. Het zat hem vooral in de combinatie van hete kippenbouillon, de heerlijke smaak van de broccoli en de zachtheid van room. Samen een tophuwelijk!

Omdat we de soep ook graag thuis wilden eten zijn we deze net zo lang gaan proberen na te maken totdat we hetzelfde effect hadden bereikt als het soepje waar we steeds aan moesten denken. En dat is ons gelukt! Het is net zo’n favoriet als ons tomatensoep recept. Hierbij het recept van onze heerlijke broccolisoep.

In 30 minuten op tafel

Je zet hem echt in 30 minuten op tafel en als je slim bent maak je meteen veel want de pan is zo leeg. Wij gebruiken graag biologische broccoli waar je nog roosjes van moet maken en de steel in dunne plakjes in de soep gaat. Je kunt natuurlijk ook kant en klare broccoli roosjes kopen, dan ben je lekker snel klaar. Verder gebruiken wij ook graag kant en klare (sterkere) kippen bouillon, maar je kunt natuurlijk ook gewoon water koken en bouillon maken met een blokje. Je kunt de soep ook vegetarisch maken door alleen groentebouillon te gebruiken.

De soep maak je door een uitje met wat prei te fruiten. Je roerbakt heel kort de broccoli erdoor en blust alles af met hete bouillon. Dit roer je door elkaar (ook de bodem even goed losroeren) en laat je ca. 7-10 minuten koken zodat de broccoli zacht is (dit check je met een vork). Nu pureer je je soep, voeg je de slagroom toe. Je laat de soep net niet aan de kook komen en maalt er nog wat peper over. Even proeven en klaar. Heerlijk als iets wat zo lekker zo makkelijk te maken is!

Zo maak je de heerlijke broccolisoep:

Broccolisoep

Heerlijke broccolisoep

Recept printen
Aantal personen: 6 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 4.6/5
( 10 beoordeling )

Ingrediënten

  • 500 ml kippenbouillon (uit pot of van blokje)
  • 500 ml heet water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 ml slagroom
  • 600 gram broccoli
  • 1ui
  • 1/2 kleine prei
  • 1 1/2 el olijfolie
  • Gemalen peper
  • *
  • Verder nodig:
  • Soep pan, vergiet, staafmixer (of keukenmachine)

Bereiding

Voorbereiden:

Pel en snipper de ui. Was de prei, snijd deze in de lengte in vieren en daarna in dunne reepjes. Kook vast wat water voor de bouillon. Maak de broccoli schoon: snijd het onderste van de stronk af. Snijd de stronk in dunne plakken en verdeel de broccoli in kleinere roosjes. Was de stronk en roosjes goed en laat uitlekken in een vergiet.  

Heerlijke broccolisoep maken: 

Verwarm de olijfolie kort en fruit hierin de uit totdat deze licht kleurt. Voeg dan de prei toe en bak deze op een niet te hoog vuur 2 minuten mee. Voeg dan de broccoli toe en roerbak deze ook 2 minuten. Giet nu de hete kippen- en  groente bouillon erbij en roer alles goed door. Laat de soep aan de kook komen en laat deze 7-10 minuten zacht koken zodat de broccoli gaar en zacht kan worden.

Haal er met een lepel enkele broccoliroosjes uit (voor garnering later) en pureer soep tot een mooi glad geheel. Roer nu de slagroom erdoor en laat deze even opwarmen. Maal er nog wat gemalen peper over, proef of de soep naar je smaak is en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Dien op met met de kleine roosjes broccoli die je achter hebt gehouden. 

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Eet smakelijk!!

Familie favorieten

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!