Zo maak je Chiang Mai Mie
Ingrediënten
- 250 gram dunne eiermie
- 2 el. wok olie
- 1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1-2 kleine chili pepertjes, zonder zaadlijsten, in kleine reepjes
- 2-3 el. rode currypasta
- 380 gram kipdijfilet, in dunne reepjes
- zakje Chinese roerbakgroente (400 gram)
- 2 el. vissaus
- 1/2 el. basterdsuiker
- 7,5 dl. kokosmelk (iets minder dan 2 blikken)
- 1 el. limoensap
- 2,5 dl. kippenbouillon (kan van blokje of uit pot)
- 4 lente uitjes, in ringetjes
- koriander blaadjes om te garneren
Bereiding
Kook eerst de mie zoals aangegeven staat op de gebruiksaanwijzing; laat deze zakken in in een grote pan met kokend water. Na 1 minuut trek je deze met 2 vorken uit elkaar en dan laat je het nog even doorkoken. Als dit klaar is, giet je het af in een vergiet en blus je het met koud water zodat het niet gaat plakken. Zet dit weg totdat je de borden opmaakt.
Bak nu de uitjes in de wokolie met de knoflook en de chilipeper ca. 3 minuten totdat de uitjes kleuren. Daarna roer je de currypasta erdoor, bak die nog 2 minuten mee. Daarna voeg je de kip toe, roerbak deze door het curry mengsel totdat de kip kleurt. Tot slot voeg je de roerbakgroente toe, die roerbak je nog 4 minuten mee.
Nu roer je de vissaus, suiker, kokosmelk en bouillon door het curry mengsel. Als dit goed is gemengd laat je het nog 5 minuten sudderen.
Verdeel nu de mie over de borden en giet met een soeplepel de Chiang Mai over de borden. Maak het af met wat lente uitjes en koriander.
Eet smakelijk ♥