Chiang Mai Mie – heerlijke Thaise maaltijdsoep

door Babs
Chiang Mai Mie
Als het buiten koud is, kunnen wij echt genieten van een warme maaltijdsoep of ander gerecht waar je van opwarmt. Chiang Mai mie is bij ons een echte ‘opwarm’ favoriet! De combinatie van kippenbouillon, rode curry, een klein pepertje en kokos zorgt voor een romige en wat pittige smaak. Samen met de mie, kip en verse groenten is het niet alleen superlekker, je warmt er snel van op én het is ook nog eens gezond. Na de stamppotten en Hollandse maaltijdsoepen krijgen wij op een gegeven moment altijd zin in Oosters. Vandaar dat we toch wel een of twee keer per week Indisch, Chinees, Indiaans, Surinaams of Thais eten. We genieten helemaal van de combinatie van een curry (niet te heet voor de kids) met verse groente, mie of rijst. Soms vegetarisch, soms met kip. Chiang Mai Mie is een soort rijk gevulde soep en een echte familie favoriet. Je maakt het door een een kruidenmengsel van curry, uitje, knoflook en chilipeper te bakken met kip en groente. Dit mengsel blus je vervolgens met wat suiker, kokosmelk, limoensap bouillon en (Thaise) vissaus. Dit laat je even pruttelen en schep je over de eerder gekookte mie. Wat lente-ui en/of koriander erover en smullen maar. Je voelt jezelf gewoon van binnen opwarmen met elke hap die je neemt, heerlijk!

Zo maak je Chiang Mai Mie

Chiang Mai Mie

 Het Chiang Mai Mie recept:

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 4.3/5
( 6 beoordeling )

Ingrediënten

  • 250 gram dunne eiermie
  • 2 el. wok olie
  • 1 grote of 2 kleine uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1-2 kleine chili pepertjes, zonder zaadlijsten, in kleine reepjes
  • 2-3 el. rode currypasta
  • 380 gram kipdijfilet, in dunne reepjes
  • zakje Chinese roerbakgroente (400 gram)
  • 2 el. vissaus
  • 1/2 el. basterdsuiker
  • 7,5 dl. kokosmelk (iets minder dan 2 blikken)
  • 1 el. limoensap
  • 2,5 dl. kippenbouillon (kan van blokje of uit pot)
  • 4 lente uitjes, in ringetjes
  • koriander blaadjes om te garneren

Bereiding

Kook eerst de mie zoals aangegeven staat op de gebruiksaanwijzing; laat deze zakken in in een grote pan met kokend water. Na 1 minuut trek je deze met 2 vorken uit elkaar en dan laat je het nog even doorkoken. Als dit klaar is, giet je het af in een vergiet en blus je het met koud water zodat het niet gaat plakken. Zet dit weg totdat je de borden opmaakt.

Bak nu de uitjes in de wokolie met de knoflook en de chilipeper ca. 3 minuten totdat de uitjes kleuren. Daarna roer je de currypasta erdoor, bak die nog 2 minuten mee. Daarna voeg je de kip toe, roerbak deze door het curry mengsel totdat de kip kleurt. Tot slot voeg je de roerbakgroente toe, die roerbak je nog 4 minuten mee. 

Nu roer je de vissaus, suiker, kokosmelk en bouillon door het curry mengsel. Als dit goed is gemengd laat je het nog 5 minuten sudderen.

Verdeel nu de mie over de borden en giet met een soeplepel de Chiang Mai over de borden. Maak het af met wat lente uitjes en koriander.

Eet smakelijk ♥

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.
error: Content is protected !!