Lamsbout is heerlijk en wordt vaak met Pasen gegeten. Dit is een christelijke- en joodse traditie. Je vult een mooie lamsbout met kruiden, rolt hem op en bindt hem dicht. Daarna braad je hem aan en laat je hem mooi rosé worden. Superlekker met aardappel-venkel gratin en haricot verts! Opa’s overheerlijke lamsbout Het is altijd fijn om goede koks en vlees liefhebbers in de familie te hebben, daar is dit recept uit ontstaan. Al sinds wij ons kunnen herinneren maakte opa met Pasen zelf lamsbout uit de oven. Hiervoor haalde hij altijd een mooi stuk vlees zonder been bij de…
Hoofdgerechten Pasen
-
-
Als het om bijgerechten voor etentjes gaat proberen wij altijd iets lekkers te vinden wat makkelijk te maken is. Het liefst vooraf te maken en weer eens wat anders. Daarom zijn wij zo dol op deze salade van sperziebonen, asperges met walnoten. Er gaat een geweldige dressing over. De combinatie is echt heerlijk! Wij eten vaak sla, sperziebonen, witlof, broccoli, eigenlijk alle groenten. Deze maken we vaak in de drukte van alle dag op dezelfde manier klaar. Daarom hebben we ons voorgenomen om dit eens anders aan te pakken. Dit recept van Nina uit haar boek Saint Tropez is wat…
-
Als je verlangt naar warme zwoele zomeravonden met lekker eten moet je echt deze Griekse aardappels uit de oven met citroen, ofwel ‘patates fournou lemonates’ eens proberen. Je proeft gewoon de zon en zee, zalig! Midden in de zomer, maar ook zomaar in de herfst krijgen wij soms ongelofelijk veel zin in wat extra zon. Het is zo heerlijk om dan gerechten te maken waardoor je je weer even op vakantie waant! Een van onze zon toppers is dit recept voor Griekse aardappeltjes uit de oven met citroen. Het is een fijne variant op onze gebakken aardappels of Franse aardappeltjes…
-
Als de temperatuur buiten oploopt eten wij vaak lichtere gerechten. Risotto met doperwten is dan geliefd, helemaal met venkel en wat frisse citroenrasp. We maken vaak vegetarische risotto wat superlekker is met Parmezaanse kaas. Deze keer hebben er een stukje vers gebakken kabeljauw op gedaan wat het helemaal een feestje maakt! Het verschil tussen risotto en gewone rijst is, dat risotto extra veel vocht kan opnemen. Doordat de rijst vocht opneemt zet deze uit en wordt deze lekker zacht met een heerlijke smaak. Voor risotto moet je wel even de tijd nemen. De rijst moet namelijk de tijd krijgen om…