Zelf pizza maken – makkelijk en lekker

door Babs

Net zoals alle kinderen zijn die van ons gek op pizza. Natuurlijk kopen we deze wel eens kant en klaar maar het is veel leuker om samen zelf pizza te maken. Dat hoeft helemaal niet moeilijk of veel werk te zijn. Met een kant-en- klare verse deegbodem, lekkere tomatensaus en lekkere toppings maak je in een handomdraai een heerlijke pizza!

Zelf pizza maken is niet ingewikkeld als je kant-en-klare bodems gebruikt. Je kunt hiervoor speciale deegbodems gebruiken die je in het versvak van de supermarkt vindt. Je kunt ook bladerdeeg bodems gebruiken. De laatste hebben wij ook geprobeerd maar de pizza wordt er wat vetter van dus wij gebruiken meestal de pizzadeeg bodems uit het vers vak.

Je belegt de bodems met tomatensaus. Je kunt de saus zelf maken maar wij gebruiken meestal een zo neutraal mogelijke kant en klaar saus en vullen deze aan met verse tomatensaus met stukjes tomaat. Daarna kan het feest beginnen! Je kunt zelf bepalen wat je lekker vindt op je pizza en die toppings erop doen. In het onderstaande recept vind je onze favorieten.

Bij ons heeft iedereen zo zijn eigen voorkeur voor beleg. De een wil salmi, de ander verse tomaten of alleen verse kaas en de derde wil absoluut geen paprika. Dus iedereen krijgt bij ons een ‘eigen’ stukje om te beleggen. Daarna gaat er rijkelijk geraspte kaas over en gaan de pizza’s in de oven. Je moet wel even je eigen stukje in de gaten houden zodat je na het bakken weet welk stuk van jou is!

Het is gezellig én lekker om samen pizza te maken en je kunt er wat extra verse groente op kwijt wat het toch nog wat gezonder maakt dan een die kant en klaar is. Buon appetito!

Zo maak je makkelijk zelf Pizza:

Zelf pizza maken

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 4.5/5
( 11 beoordeling )

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems van vers deeg (bijv. AH rond en dun 230 gr.)
  • 400 gr. tomatensaus vers of uit pot
  • 1 bakje bruschetta tomaat salade (AH of snijd zelf wat tomaatjes erg klein)
  • 1 pakje salami
  • 1 mozzarella kaasje (125 gr.)
  • 200 gr. pittig geraspte kaas
  • 1 rode paprika, schoongemaakt in reepjes
  • 3 verse tomaatjes, in plakjes
  • handje oregano
  • versgemalen peper
  • *
  • Verder nodig:
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Bereiding

Voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in plakjes. Haal de pizzadeeg bodems uit de verpakking en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Bestrijk de bodems met de tomatensaus en verdeel de tomaat salade gelijk over beide bodems zodat er op beide pizza bodems ook wat tomaat stukjes liggen. Nu kan iedereen zijn eigen stukje pizza beleggen met salami, paprika, mozzarella of andere topping. Beleg de pizza's tot slot met plakjes tomaat en strooi er wat (verse of gedroogde) oregano over. Maak het af met een lekkere laag geraspte kaas. 

Pizza's bakken: 

Schuif de pizza's in de oven en bak ze in 15-20 minuten knapperig bruin. Ze zijn klaar als de randjes bruin gekleurd zijn en de kaas is gesmolten. Snijdt ze met een brood- of pizza mes in stukken. Lekker met een verse salade. 

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!