Chili sin- of con carne wraps

door Babs
Chili sin carne wraps

Chili sin- of con carne wraps zijn altijd lekker, of het nou hartje winter is of volop zomer. Dat komt door de combinatie van de super chilisaus, de lekkere sla, geraspte kaas en frisse sour cream op de zacht warme wrap. Het is een echt familie recept en erg geliefd op feestjes omdat iedereen dan zijn eigen wrap mag samenstellen.

Jaren terug maakten we best behoorlijke chilisaus. In de jaren erna zijn we deze gaan verrijken met lekkere tomaten en herbes de provence (je kunt gerust ook andere kruiden gebruiken). We vervingen bruine bonen door kidneybonen en zo af en toe ging er een extra pot witte bonen in. Tot slot werd gewoon gehakt vervangen door vegetarisch gehakt. Het verschil proefden we nauwelijks en dat was weer goed voor het milieu en ook voor onszelf.

De toppings maken het gerecht echt af; de frisse sour cream, geraspte kaas (die als je snel bent net nog wat smelt) en de sla zorgen ervoor dat de saus niet te zwaar wordt en de wrap precies goed gevuld is.

Need we say more? Je kunt het beste het gerecht zelf uitproberen. Laat iedereen lekker zelf een eigen wrap bouwen, rollen en dan is het smullen geblazen. Vergeet de keukenrol of servetjes niet!

Zo maak je de Chili sin- of con carne wraps:

Chili sin carne wraps

Chili sin- of con carne wraps

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 8 (meergranen) wraps
  • 400 gr (vega) gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 blik gepelde tomaten in blik (400 gr)
  • 1 potje kidneybonen (400 gr)
  • 1 potje witte bonen met tomatensaus (360 gr)
  • 1 potje taco saus (230 gr)
  • 1 1/2 el. herbes de provence (zie link hieronder)
  • 1 tl. Tabasco
  • 1 el. (bak) olijfolie
  • vers gemalen peper
  • mespuntje zout
  • 1/2 potje Sour cream (potje van 125 gr)
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 100 gr. gemengde sla

Bereiding

Voorbereiden:

Snipper de ui en hak de knoflook in kleine stukjes. Snijd de paprika en tomaten in kleine stukjes. Laat de kidneybonen even uitlekken in een vergiet. 

Chili sin carne bereiden: 

Doe de olie in (braad) pan en fruit de ui 2 minuten. Voeg hierna de knoflook toe en laat deze nog 2 minuten mee bakken. Voeg het vega gehakt toe en roerbak dit 5 minuten mee, blijf goed over de bodem roeren zodat dit niet aanbakt. Let op: als je gewoon gehakt gebruikt (waar veel meer vet in zit), dan bak je 10 minuten zodat het lekker knapperig is. Strooi tot slot de herbes de provence over het gehakt en bak dit samen nog 1 minuut . 

Voeg nu de tomaten, de paprika  en taco saus toe, roer dit goed door elkaar en laat dit 5 minuten sudderen. Daarna mogen de bonen (kidney en witte bonen) erdoor, roer dit ook goed door totdat het een egale saus is. Maak de saus af met de Tabasco, peper en zout en laat de saus nog 10 minuten op een heel laag vuur sudderen. 

Chili sin carne serveren:

Vul een kom met de sla, vul een bakje met de geraspte kaas en een bakje met sour cream. Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing en serveer deze met de saus, de sla, de kaas en sour cream.

Leg op elk bord een wrap, vul deze in het midden met de chilisaus, strooi er de geraspte kaas over, daarna wat sour cream en bestrooi hem met de sla. Smullen maar!

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!