Zelfgemaakte kruidenboter is supersnel en makkelijk te maken. Je mengt verse kruiden en wat citroen door de boter en je bent klaar. Als je eenmaal zelfgemaakte kruidenboter bent gewend, wil je niets anders meer. Je vriest het makkelijk in zodat je altijd zelfgemaakte kruidenboter bij de hand hebt. Zalig over een gepofte aardappel of stukje vlees. Maak je eigen kruidenboter mix Zelf kruidenboter maken is eigenlijk zo makkelijk. Elke keer als ik het maak, vraag ik me af waarom ik het niet vaker doe, want het is ook zo lekker! In de winkel vindt je altijd dezelfde kruidenboter met dezelfde…
Lunch gerechten
-
-
Wat heb ik veel reacties gehad na het plaatsen van de foto’s van deze heerlijke Toscaanse groentesoep op facebook. Op veler verzoek hierbij het recept van echte Toscaanse ribollita. Een zalige maaltijdsoep vol groente en voor de liefhebbers met gehaktballetjes en gegratineerde bruscetta’s. Hier krijg je echt een zingende buik van🤗 Cavalo nero Jaren terug las ik een heerlijk recept voor een Italiaanse maaltijdsoep. In de soep ging onder andere cavalo nero, een in die tijd voor mij onbekende groente. Omdat het recept me zo lekker leek, heb ik het altijd bewaard. Jaren later, toen ik een eigen moestuin kreeg…
-
Oh deze springrolls zijn zo lekker! Je maakt ze met een heerlijk frisse vulling, pittige dipsaus en rolt ze zo op. In de vulling zit veel groente, wat dipsaus en limoen. De buitenkant zijn rijstvelletjes, deze worden in 20 seconden zacht en koop je bij de super. Je kunt de vegetarische springrolls van tevoren maken en eten als lunch, voorafje of als hoofdgerecht, echt zalig💗 Lief voor je darmen Er wordt wel eens gezegd dat onze darmen ons tweede brein zijn. In je darmen zitten biljoenen bacteriën, je darmflora. Deze bacteriën zorgen voor communicatie met je hersenen en maken het…
-
De allerlekkerste vitello tonnato maak je natuurlijk zelf. Alleen heb je niet altijd tijd écht alles zelf te doen. Daarom hebben we voor jou dit overheerlijke vitello tonnato snel recept. Je maakt het in 15 minuten. Daarna kan je aanschuiven en wegdromen bij elke zalige hap die je eet, zooo lekker! Vitello Tonnato fans Wij zijn écht fan van vitello tonnato. Je mag mij er s’nachts zelfs voor wakker maken. Maar dan moet het wel een goede vitello tonnato zijn. In restaurants vind ik de vitello vaak tegenvallen; te dunne saus, smakeloze saus, te dik vlees, te weinig saus en…
-
Zelf brood maken leek me erg ingewikkeld totdat ik dit heerlijke breekbrood gevuld met pesto & tapenade ontdekte. Het is zo lekker en makkelijk om te maken, dat ik het nu eigenlijk bij elke gelegenheid als het even kan bak. Je kunt het vullen met tapenade, pesto of een andere vulling, het smaakt allemaal even heerlijk! Experimenteren met brood Zoals jullie wellicht gezien hebben op mijn instagram account ben ik al enige tijd aan het experimenteren met brood. Ik begon met een ‘no knead bread’ en bakte daarna mn eerste bruine brood met een recept van Robert. Ze waren allebei…
-
Dit recept is echt een kadootje. Het smaakt zalig, je hebt het in 10 minuten gemaakt en het is ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer? Meloen carpaccio met Gormas is heerlijk in de zomer, als onderdeel van een buffet, vooraf of als bijgerecht. Het is helemaal lekker met zelfgemaakt plukbrood en olijfolie om in te dippen. Wij aten meloen carpaccio met Gormas als onderdeel van een heerlijke hapjesbuffet deze zomer. Zoete veggie meloen carpaccio Ik las het idee voor meloen carpaccio met Gormas in een oud kookblad en het sprak me meteen aan. Ik heb het recept…
-
Wij zijn gek op focaccia, het luchtige Italiaanse brood. Je kunt het dippen in aioli of lekkere olijfolie. Focaccia is ook steenvast favoriet bij de barbecue. Je kunt focaccia kopen maar focaccia maken is superleuk, helemaal als je hem versiert met groente en kruiden. En zoals het gaat met het meeste wat je zelf maakt, het is zoooo verschrikkelijk lekker! Wij eten best vaak focaccia. Het is heerlijk bij de lunch maar ook bij de borrel, barbecue of avondeten. De laatste tijd zagen we zulke mooie focaccia’s voorbij komen, dat we enorme zin kregen om zelf ook een ‘schilderij’ focaccia…
-
Salades kan je zo lekker maken als je zelf wilt. Wat dacht je van deze rijk gevulde maaltijdsalade met rivierkreeftjes, Parmaham, Parmezaanse kaas snippers, pijnboompitten en kipdijfilet in citroen marinade? Deze maaltijdsalade is zelfs als het buiten wat kouder is een echte hoofdmaaltijd voor 2 personen en lékker! Salade ‘riche’ Een tijdje terug aten we bij een restaurant in de buurt een heerlijke salade ‘riche’ ofwel een rijke, luxe gevulde salade. Vol met alleen maar lekkers; kreeftjes, parmaham, nootjes, een heerlijke dressing en nog veel meer. Dat kunnen wij natuurlijk ook! Een salade kan je zo lekker maken als je…
-
Een van de gezelligste lunches of brunches die wij hebben is de high tea. Het leuke van een high tea is, dat je het zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je wilt. Je bepaalt zelf wat je doet; zelf gerechtjes maken met high tea recepten en /of deze aanvullen met kant en klare hapjes. Wat je ook doet, van een tafel gevuld met lekkers vrolijkt iedereen op! Of het nu voor moederdag- vaderdag, pasen of een andere bijzondere (verjaar)dag is, het is ontzettend leuk en gezellig om samen een high tea te maken. Je hebt alleen al voorpret aan…