Bramenmousse

door Babs
Bramenmousse

Van dit makkelijke toetje ga je super veel plezier hebben. Zeker in augustus/september wanneer de bramen letterlijk van de bosjes vallen maak je in een handomdraai dit toetje. Het is supersimpel vol vitaminen en smaakt heerlijk!

Emmers vol bramen

In onze moestuin hebben we aan beide kanten meters bramen. De ene kant geeft al bramen in augustus, de andere kant in september. We plukken heel wat af. Niet iedereen in de familie is dol op bramen om zo te eten, de jam, de bramentaart, een heerlijke rood fruit crumble of zalige bramenmousse gaat er altijd wel in!

Wij vriezen in het bramenseizoen de bramen in in porties van 500 gram. Omdat ze meestal in de rood fruit crumble of in de mousse gaan wassen we ze goed (de eerste keer laten we ze met wat zout in het water even staan zodat eventuele beestjes eruit gaan). Na de tweede keer wassen laten we ze goed uitlekken. Daarna gaan ze op een schaal met keukenpapier, deppen we ze wat en gaan ze in diepvrieszakken.

Pureren, mengen, koelen, klaar

Dit recept is zo favoriet omdat het erg makkelijk te maken is. Je pureert bramen in een staafmixer. Daarna duw je de gepureerde bramen door een zeef zodat de pitjes niet in de mousse komen. Nu heb je een mooie zachte bramenpuree. Hier meng je wat limoensap door.

Daarna klop je de slagroom goed stijf. Deze schep je voorzichtig door de bramen-limoen puree. Tot slot meng je wat fijngeknipte munt door de bramenmousse en klaar!

Giet de bramenmousse voorzichtig in 4 glazen en laat deze een uur op smaak komen in de koelkast. Net voordat je de mousse serveert leg je op elk glas een braam met een muntblaadje. Je kunt er ook een toefje slagroom op doen!

Zo maak je de bramenmousse:

Bramenmousse

Bramenmousse

Recept printen
Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 500 gram bramen (vers of diepgevroren)
  • 1 el limoensap
  • 2,5 dl slagroom
  • 75 gram fijne tafelsuiker
  • 1/2 el. geknipte muntblaadjes
  • 4 muntblaadjes
  • 4 hele bramen

Bereiding

Voorbereiden:

Houd 4 bramen en de munt apart.

Zo maak je de bramenmousse:

Pureer de (schone en gewassen) bramen met de staafmixer. Wrijf de gepureerde bramen door een zeef zodat het mooi glad wordt. Roer het limoensap en de geknipte muntblaadjes door de bramenpuree.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Bewaar 1,5 eetlepel slagroom om als toefje er bovenop te doen.  Spatel de rest  voorzichtig door de bramenpuree. Verdeel de bramenmousse over over 4 glazen en zet dit een uur in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.

Leg voor het serveren op de mousse een toefje slagroom met erop een braam en een of twee muntblaadjes.

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

De bramenmousse is zo fris en zacht tegelijk, echt genieten 🥰

Familie favorieten
error: Content is protected !!