Chocolade aardbeien recept

door Babs
Chocolade aardbeien

Ze zien er altijd zo lekker uit; aardbeien gedoopt in chocolade. De combinatie is ook heerlijk; knapperige chocolade met eventueel wat vrolijke spikkels en dan de smaak van fris zoete aardbei. Het is zo gemaakt en lekker als toetje of leuk bij een high tea.

Het enige wat je nodig hebt is chocolade, aardbeien, satéprikkers en iets waar je de aardbeien met prikkers in kunt steken om ze te koelen. Wij houden van pure chocolade, maar je kunt natuurlijk ook een mix van puur en melk gebruiken of een dip maken van alleen melk- of witte chocolade. Wat leuk is voor kids is een keuze aan spikkels, hagelslag of fijngemalen nootjes, wat je na het dippen in de chocolade erover strooit.

Je start met het wassen van de hele aardbei en steekt dan net onder het kroontje een halve satéprikker. Je kunt nu de aardbei makkelijk dippen in de chocolade, die je au bain-marie hebt gesmolten. Rol de aardbei rond in de chocolade totdat er genoeg op zit en bestrooi de aardbei eventueel met wat spikkels of nootjes. Nu steek je de satéprikker met aardbei in iets waar je de aardbeien in kunt koelen en bewaren. Wij gebruikten een grapefruit (zie foto). Dit herhaal je tot all aardbeien op zijn. Je zet de bol met aardbeien op stokjes tot slot in de koelkast tot gebruik.

Wij hebben net voor gebruik de aardbeien op een feestelijk bordje gelegd maar je kunt ze natuurlijk ook op de bol serveren. Omdat je de aardbeien hebt ingeprikt met een satéprikker kan er wat vocht uitkomen als je ze van de prikker haalt. Doe dit dus kort voordat je de aardbeien serveert anders liggen ze in de aardbeisap.

Zo maak je chocolade aardbeien:

Chocolade aardbeien

Chocolade aardbeien

Recept printen
Aantal personen: 8 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 8 grote aardbeien
  • 50 gram chocolade, in stukken
  • spikkels, gemalen nootjes, hagelslag (optioneel)
  • *
  • Verder nodig:
  • 4 satéprikkers
  • grapefruit, sinaasappel of iets anders om stokjes in te steken
  • keukenpapier
  • 2 pannen of kom voor au bain-marie

Bereiding

Voorbereiden:

Was de aardbeien met de kroontjes eraan en dep ze droog met keukenpapier. Breek de satéprikkers in tweeën (of gebruik er 8). Zet de pannen of pan met kom klaar om de chocolade au bain-marie te smelten.  Zet eventuele spikkels of nootjes klaar om erover te strooien. 

Chocolade aardbeien maken:

Steek in elke aardbei een satéprikker net onder het kroontje. Verwarm de chocolade tot een gladde massa en dip de eerste aardbei erin. Draai de aardbei goed rond en bestrooi hem dan eventueel met de spikkels of andere versiersels. Prik hem daarna met het andere uiteinde van het stokje in de grapefruit/sinaasappel. Herhaal dit totdat alle aardbeien klaar zijn. Zet de bol met chocolade aardbeien op stokjes in de koelkast tot gebruik. Haal de bol net voor gebruik uit de koelkast en serveer ze op een versierde bol of los op een bordje. 

Heerlijk genieten

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!