Mango limoen mousse

door Babs

Mango kunnen we altijd wel eten, zo lekker! Gelukkig kan je tegenwoordig bijna overal mango’s kopen. Ze gaan bij ons in de smoothie, taart en in deze heerlijk luchtige mango limoen mousse met Griekse yoghurt, honing en slagroom. Je hebt de mousse in 30 minuten gemaakt (hij moet nog wel even opstijven in de koelkast).

Mango’s doen ons altijd aan verre tropische oorden denken, net als ananas. Je ziet jezelf al liggen in een hangmat onder de palmbomen, heerlijk! Ze zijn zoet en sappig tegelijk en op elk moment van de dag lekker. Wij eten mango’s graag puur met eventueel wat limoenrasp erover. Om af te wisselen maken we ook graag deze heerlijk Thaise mango limoen mousse.

Je hebt de mousse zo gemaakt. Je schilt de mango en pureert deze in de keukenmachine. Als je geen keukenmachine hebt kan je de mango ook fijnstampen met een aardappelstamper. Daarna duw de puree door een zeef. Je voegt aan de mango puree limoensap- en rasp toe. Daarna klop je wat slagroom stijf. Deze meng je met Griekse yoghurt en mango puree en klaar ben je. De mousse laat je opstijven in de koelkast. Net voor het serveren leg je er een plakje mango op.

De Thaise mango limoen mousse is heerlijk als toetje na een Aziatische maaltijd. Wij aten hem laatst toe na heerlijke Thaise mie met kip en rode curry. Omdat het een toetje op basis van yoghurt en room is past het ook bij andere keukens als Italiaans of Nederlands. Het is eigenlijk altijd lekker!

Zo maak je de mango limoen mousse:

Mango limoen mousse

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 1 rijpe grote mango
  • rasp van 1 limoen
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 tl suiker
  • 120 ml Griekse yoghurt
  • 150 ml slagroom
  • 1 tl 🍯 honing

Bereiding

Voorbereiden:

Schil de mango en snijd de mango in plakken. Was de limoen goed en rasp de schil. Pers de helft van de limoen uit. 

Mango limoen mousse maken: 

Leg 3 plakjes mango apart en pureer de rest van de mango in een keukenmachine. Voeg de limoenrasp- en sap toe aan de mangopuree. 

Meng de suiker door de room en klop de slagroom stijf. Meng de honing met de Griekse yoghurt. Schep de slagroom door de Griekse yoghurt met honing en roer hier de mango puree door.

Schep de mango mousse in de bakjes of glazen en laat ze 1 tot 2 uur opstijven in de koelkast. Dek de resterende mango plakjes luchtdicht af met vershoudfolie (om verkleuren te voorkomen) en zet ze koel weg. 

Gareer de mango toetjes voor het serveren met de resterende plakjes mango en strooi er eventueel nog wat limoen rasp over. 

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.
Mango limoen mousse

Lekker!

Familie favorieten

Laat een bericht achter

Om familiefavorieten.nl goed te laten werken moeten wij niet eetbare cookies gebruiken. Als je doorgaat gaan we ervan uit dat je hiermee instemt. Ok