Te lekkere Chocolademousse

door Babs
Lekkere chocolademousse

De tekst zegt het al, met dit recept maak je zelf te lekkere chocolademousse. Je hebt hem zo gemaakt en bij de eerste hap wil je gewoon meer. Binnen no time is je bakje leeg. Gelukkig heb je nog meer bakjes met mousse maar zodra de rest ook een hapje heeft genomen willen die ook meer en dus… Is het handig om dit recept te bewaren voor de volgende keer die zeker gaat komen!

Een echt Frans recept

Dit recept heeft een romantisch verhaal wat echt past bij het gerecht. Jaren terug waren opa en oma met de lelijke eend in Frankrijk op huwelijksreis. Natuurlijk gingen ze ook naar Parijs! Daar aten ze in een heerlijk Frans restaurantje geweldig lekkere chocolademousse. Oma trok de stoute schoenen aan en vroeg het recept en die kreeg ze. Eenmaal thuis is het recept uitgeprobeerd et voila, het was precies als in het restaurant! Missie geslaagd en iedereen blij. Jullie nu ook want dit recept is echt bijzonder. We hebben nog nooit ergens zulke lekkere chocolademousse gegeten.

Puur natuur

Het is bijna niet te geloven hoe weinig ingrediënten in de chocolademousse gaan. Je hebt hem ook zo gemaakt. Je moet alleen even alles mixen. Doordat je alles goed stijf mixt komt er geen extra stijfsel als bijvoorbeeld gelatine aan te pas. Het is dus puur natuur. Er gaan wel rauwe eieren in, dus dit toetje is niet geschikt voor zwangere vrouwen.

In een handomdraai gemaakt

Je start met pure chocolade, deze breek je in stukjes en smelt je in twee pannen zacht. Deze methode heet ‘au bain marie’ en leg ik hier uit. Als je chocolade gewoon in een steelpannetje zou smelten kan deze verbranden. Door hem in een badje met water te hangen en daarin te smelten smelt hij mooi geleidelijk en verbrandt hij niet.

In een super schone, vetvrije kom (anders wordt het eiwit niet stijf) doe je een mespuntje zout met de eiwitten. Dit klop je goed stijf met de mixer. In een volgende kom doe je poedersuiker en eigeel. Ook dit klop je zo stijf mogelijk. In kom drie klop je tot slot de slagroom stijf.

Nu kan je mengen; je giet de gesmolten chocolade bij het eigeel en klop dit tot een egale massa. Daarna schep je met bijvoorbeeld een spatel de slagroom erdoor (niet kloppen!) en tot slot schep je de eiwitmassa erdoor. Schep voorzichtig tot de mousse mooi egaal is. De eiwit en slagroom klop je niet omdat dan de lucht eruit gaat en die heb je nodig om de mousse stijf te laten worden.

Dat is het! Verdeel de mousse over bakjes en zet ze in de koelkast. De mousse moet minimaal 2 uur opstijven. Daarna kan het grote genieten beginnen. Heerlijk! Krijg er nu alweer zin in, ff naar de winkel:-)

Zo maak je de te lekkere Chocolademousse:

Lekkere chocolademousse

Te lekkere Chocolademousse

Recept printen
Aantal personen: 8 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 3.5/5
( 17 beoordeling )

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocolade
  • 2 el poedersuiker
  • 4 eidooiers
  • 5 eiwitten
  • 125 ml slagroom
  • mespuntje zout

Bereiding

Voorbereiden

Breek de chocolade in kleine stukjes en splits de eieren vast.

Te lekkere chocolademousse maken:

Smelt de chocolade au bain marie. Klop de eiwitten in een super schone (!) vetvrije kom met het zout stijf. Klop in een aparte kom het eigeel met de poedersuiker stijf. Klop tot slot de slagroom in een aparte kom stijf. Doe de chocolade bij het eigeel en klop dit zachtjes tot een egaal mengsel. Schep daarna de slagroom er rustig doorheen en tot slot het eiwit. De laatste twee ingrediënten moet je erdoor scheppen en niet mixen zodat het mooi opstijft. Dat is het! Schep of giet de mousse in bakjes en laat het ca. 2 uur opstijven in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Echt een kadootje 💝, geniet ervan!

Familie favorieten

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!