Wraps met kip nuggets zijn bij ons erg geliefd. We maken de nuggets zelf met Japans paneermeel en doen er lekkere honing mosterd mayo over. We vullen de wraps met verse groente naar keuze. Het is snel klaar, gezond en superlekker!
Omdat we wraps lekker maar ook leuk vinden om te maken zijn we altijd op zoek naar lekkere wrap recepten. Bij smaakmenutie zagen we een heerlijk recept voor een frisse wrap met kipschnitsels. De wraps vul je met verse sla en andere groente die je lekker vind en erbovenop komt lekkere knapperige kip met zelfgemaakte dressing.
Zelfgemaakte kipnuggets
We hebben in het recept de kipschnitsels vervangen door zelfgemaakte kipnuggets. Zo krijg je kleinere kipstukjes in de wraps, die je makkelijker kunt verdelen en zelfgemaakte kipnuggets zijn superlekker! We maken de kipnuggets van kippendijen, die zijn lekker mals. Je kunt ze ook maken met kipfilets of vega kipstukjes.
Kipnuggets maak je heel makkelijk. Je snijdt de kip in plakken en bestrooit ze met wat kruiden. Daarna haal je ze door wat bloem, een geklust eitje en tot slot paneermeel. Je hoeft ze alleen nog te bakken of frituren en dan zijn ze klaar!
Japanse Panko
Wij gebruiken voor paneermeel Japanse panko. Misschien ken je het wel van gefrituurde garnalen met sushi. Daar zit altijd een lekker knapperig laagje omheen, dat is panko. Echt erg lekker. Panko koop je gewoon bij de supermarkt.
Verse dressing
Wat de wraps met kip erg lekker maakt is de mix van verse sla (met eventueel avocado), de kipnuggets en de zelfgemaakte dressing die erover gaat. Deze maak je door wat honing, mayonaise, kwark en mosterd te mengen. Je strooit tot slot wat Parmezaanse kaas over de wraps en dan is het smullen geblazen.
Zo klaar!
Omdat de kids de wraps zo lekker vinden maken zij vaak 2 wraps. Wij eten er meestal één, vandaar dat je bij de ingrediënten 6 in plaats van 4 wraps vind. Het fijne is, dat je de dressing en kipnuggets al van tevoren kunt klaarmaken. Op het moment dat je gaat koken bak je nuggets even en vul de de wraps. Je wraps met kip staan dus zo op tafel, lekker makkelijk!
Zo maak je wraps met kipnuggets en honing mosterd mayonaise:
Ingrediënten
- 6 tortilla wraps
- ca. 400 gr kipdijfilet, in plakjes
- 80 gr panko paneermeel
- 50 gr. bloem
- 2 eieren
- 1 tl knoflookpoeder
- vers gemalen peper en snufje zout
- 1 el olijfolie (om mee te bakken)
- 4 tomaten
- 1/2 komkommer
- klein zakje veldsla (85 gr)
- klein zakje botersla (100 gr)
- 1 avocado (optioneel)
- 2 el Parmezaanse kaas
- *
- Voor de saus:
- 3 el volle kwark
- 1,5 el mayonaise
- 1,5 tl honing
- 1,5 tl mosterd
- vers gemalen peper
Bereiding
Voorbereiden:
Bereid eerst de kip nuggets voor: Snijd de kipfilets in plakken van ca. 1,5 cm. Bestrooi de plakjes met de knoflookpoeder, zout en peper. Zet drie bakjes klaar: een met bloem, een met panko en een met 2 (geklutste) eitjes. Haal de kip plakjes een voor een door de bloem, de eitjes en goed door de panko. Zet deze koel weg totdat je de wraps gaat maken.
Maak vast de honing mosterd mayonaise: meng de honing met de mayonaise, kwark, peper en de mosterd. Klop dit tot een glad geheel en zet koel totdat je de wraps gaat maken.
Snijd de tomaten vast in plakjes, de komkommer in reepjes van 5 cm. en de avocado in plakken.
Wraps met kip en honing mosterd mayonaise maken:
Verwarm de olie in de koekenpan en bak de kip nuggets in 10 minuten krokant bruin in de koekenpan. Keer ze regelmatig om. Verwarm in de laatste 3 minuten de wraps zoals aangegeven staat op de verpakking.
Leg op elk bord een warme wrap en beleg deze in het midden met veld- en botersla. Leg er daarna de tomaten, komkommer en eventueel avocado op. Leg op elke wrap een paar plakjes kip, ca. 1 eetlepel dressing en strooi er tot slot wat Parmezaanse kaas over.
Rol de wraps op en snijd hem eventueel in stukjes.
Geniet ervan!