American pancakes maken

door Babs
American pancakes

Het ziet er altijd zo geweldig uit in Amerikaanse films; American pancakes met flink wat stroop erover. Wij weten nu waarom je ze zo vaak ziet want ze zijn écht supermakkelijk te maken! Eigenlijk veel makkelijker dan onze vertrouwde pannenkoek. Je begrijpt dat we nu dus best vaak deze American pancakes eten 🙂

Ze zien er zo luchtig en lekker uit; American pancakes. Maar hoe komen ze nou zo lekker ‘fluffy’? Het geheim zit hem in de ingrediënten, die anders zijn dan voor de gewone pannenkoek. Je gebruikt namelijk karnemelk in plaats van melk! Je proeft hier niets van (wij houden helemaal niet van karnemelk) en het werkt supergoed. Verder gaat er bakpoeder in en je klopt het eiwit stijf op (dit meng je aan het eind door het beslag). Zo klaar!

Het leuke van de American pancakes is, dat je er in één keer een paar of meer kunt bakken, dus ze zijn snel klaar. Voor je het weet heb je een flinke berg en dat is niet alleen lekker, het ziet er ook leuk uit! Voor 2 kids maken we meestal onderstaand recept. Je kunt dan 9 pancakes maken, het resultaat zie je op de foto.

Wij vinden American pancakes echt een ontdekking. We hadden geen idee dat je ze zo snel en makkelijk maakt. We hopen dat jullie er net zoveel van smullen als wij!

Zo maak je American pancakes:

American pancakes

American pancakes

Recept printen
Aantal personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

 • 85 gr. bloem
 • 100 ml karnemelk
 • 2 tl. vanillesuiker
 • 2/3 tl. bakpoeder
 • 2 eieren
 • mespuntje zout
 • 1 el boter
 • *
 • Verder nodig:
 • Koekenpan
 • Mixer
 • Garde

Bereiding

Voorbereiden:

Splits de eieren en mix het eiwit met een mixer totdat deze stijf en wit is. Meng de eidooiers met de karnemelk, bloem, het zout, de vanillesuiker en bakpoeder met de garde tot een egaal beslag. Schep hier met de garde het eiwit tot slot door. Je hoeft niet flink te kloppen totdat het een egaal beslag is. Als je rustig met de garde het eiwit mengt wordt het vanzelf een mooi luchtig beslag. 

American pancakes maken:

Laat wat boter smelten in een koekenpan, zet het vuur tussen laag en midden in en schep met een volle juslepel het beslag voor één pancake uit de kom. Giet het beslag in een hoopje in de pan en verspreid dit met de bolle kant van de lepel totdat je een mooie pancake hebt. Herhaal dit één of twee keer (afhankelijk van de grootte van je koekenpan kan je er twee, drie of meer tegelijk bakken). Zodra de laatste pancake erin zit is de eerste waarschijnlijk al wat gaar aan de bovenkant, deze kan je al omdraaien. Herhaal dit totdat alle pancakes omgekeerd en mooi bruin zijn en herhaal dit totdat het beslag op is. 

Je kunt de pancakes totdat je klaar bent warm houden in de oven. Ze zijn heerlijk met stroop, jam en vers fruit.

Enjoy

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!