Heerlijke guacamole- ons familierecept

door Babs
Guacamole

Wij zijn echt gek op guacamole. We eten het best vaak; op brood, met nacho’s, op wraps, taco’s en chili con carne. Het is zo gemaakt, gezond en lekker. Toppertje dus! We maken guacamole met tabasco, dus het heeft een lekkere bite. Wat het echt fantastisch maakt is citroen. Op een of andere manier haalt citroen het beste in avocado naar boven. Het maakt het fris en geeft een draai aan de avocado smaak. Probeer het zelf!

Guacamole wordt gemaakt van avocado’s, die je tot een zachte moes prakt. Daarna doen wij er een snuf grof zeezout, gemalen peper, citroensap, tabasco, cayennepeper en paprika poeder in. Dit mengen we tot een lekker mengsel en dan frissen we het op met sour cream. En dan kan het feest kan beginnen!

We eten guacamole het liefst met nacho chips, maar doen het ook op wraps, taco’s of eten het bij chili con carne. Eigenlijk al het eten met een Mexicaans tintje combineren we met guacamole. In avocado en citroen zitten flink wat vitaminen, dus je bent ook nog eens gezond bezig (mits je niet teveel nacho’s eet, haha!).

Tip: guacamole verkleurd als je het lang onafgedekt laat staan. Als je wat over hebt of van tevoren maakt, kan je dit het beste afgedekt bewaren. Hiervoor moet je verhoud- of alufolie op de guacamole drukken zodat er geen lucht tussen zit. Kleurt de bovenkant toch wat bruin? Dan kan je de bovenste laag er gewoon afscheppen. Eronder is het fris groen.

Guacamole

Guacamole

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • sap van 1/4 citroen
  • mespuntje grof zeezout
  • versgemalen peper
  • 1/2 tl. tabasco
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1/4 tl. cayennepeper
  • 1/2 bakje Sour cream (bakje van 125 gr. )

Bereiding

Schil de avocado, haal de pit eruit en prak het vruchtvlees tot een mooi glad mengsel. Er mogen nog wat kleine stukjes in zitten. Voeg het citroensap, de peper, het zout, de paprika, cayennepeper en tabasco toe en meng dit goed door elkaar.

Voeg tot slot de Sour cream toe en meng dit ook goed door het mengsel totdat het mooi gelijk verdeeld is. 

Tip: je kunt de guacamole zo pittig maken als je zelf wilt door er meer of minder tabasco of cayennepeper door te doen. Wij houden wel van pittig maar je kunt dit ook helemaal weg laten. Als je een iets frissere guacamole wilt kan je er ook een in stukjes gesneden tomaat doorheen doen (zonder het vruchtvlees met pitjes). 

Buen provecho! 

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

Om familiefavorieten.nl goed te laten werken moeten wij niet eetbare cookies gebruiken. Als je doorgaat gaan we ervan uit dat je hiermee instemt. Ok

error: Content is protected !!