Peterselie olie zelf maken

door Babs
Peterselie olie

Zelfgemaakte peterselie olie is een heerlijke smaakmaker in salades, over vis, vlees en in soep. Het lijkt een beetje op pesto, alleen zonder kaas en pijnboompitjes en dan met peterselie;-) Je kunt kiezen voor een ‘pesto’ variant, waarin je de peterselie in de olie laat zitten of een pure olie.

Niets smaakt zo lekker als zelfgemaakte verse ingrediënten in je gerechten. Peterselie hebben we vaak wel staan in de tuin of als potje op de aanrecht. Je kunt ook een zakje peterselie kopen of zelfs diepgevroren in een pakje.

Je snijdt de steeltjes van de peterselie en mengt deze met een lekkere vierge olijfolie, vers citroensap, knoflook en wat verse peper, paprika, zeezout en je bent klaar. Wil je alleen een olie zonder stukjes erin? Zeef dan de olie nadat je hem met de kruiderij een nachtje hebt laten staan. Je olie heeft dan een heerlijke smaak gekregen.

Probeer het zelf, je maakt het super makkelijk en kunt het bewaren in de koelkast. Lekker!

Zo maak je de peterselie olie:

Peterselie olie

Peterselie olie

Recept printen
Aantal personen: 1 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 30 gram peterselie, alleen blaadjes, klein gesneden
  • 1 teentje knoflook, kleingesneden
  • 100 ml. extra vierge olijfolie
  • 1/2 tl. paprikapoeder
  • 1 1/2 el. citroensap
  • versgemalen peper
  • mespuntje zeezout

Bereiding

Was en snijd de peterselie klein. Voeg de peterselie samen met de kleingesneden knoflook, de olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en citroensap in een hoge beker of magimix en mix het tot een glad mengsel. Proef of de olie naar wens is. Voeg anders nog wat kruiden, olie of citroensap toe. Je kunt het ook wat pittiger maken door er wat druppels tobasco door te doen. 

Peterselie olie maken

Je peterselie olie is nu klaar! Bewaar de olie in een schoon potje of flesje. Giet er een klein laagje olie bovenop, zodat de kruiden net onderstaan (net zoals bij het bewaren van pesto). Zo kan je de olie langer bewaren. 

Je kunt er ook voor kiezen om de olie een nacht of meer te laten trekken om vervolgens de olie te zeven. Je houdt dan de pure olijfolie over, met heerlijke peterselie-knoflooksmaak. 

De olie is heerlijk in een salade, over vis of in een lekkere soep!

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

Om familiefavorieten.nl goed te laten werken moeten wij niet eetbare cookies gebruiken. Als je doorgaat gaan we ervan uit dat je hiermee instemt. Ok

error: Content is protected !!