Mallorca vakantie tips

door Babs
Mallorca

Na jaren niet op Mallorca te zijn geweest zijn we terug gegaan naar dit schitterende eiland. In tegenstelling tot eerdere vakanties hebben we minder tijd doorgebracht op het strand maar zijn we Mallorca gaan verkennen. Het was een geweldige vakantie!

Mallorca heeft voor iedereen wat wils; mooie stranden en boulevards, leuke restaurantjes maar ook wandel- en fietsroutes, water- en pretparken, een schitterend aquarium en een fantastisch leuke hoofdstad. In slechts 2,5 uur vlieg je erheen.

Peguera (Paguera)

Eerdere jaren verbleven we in Cala d’Or. Dit is een echte badplaats in het zuidoosten met laagbouw en mooie standjes. Dit jaar zijn we naar Peguera geweest in het zuidwesten, zo’n 35 km van het vliegveld. Dit is ook een mooie badplaats, met drie grote stranden en een boulevard aan het strand. Achter de boulevard vindt je meer dan genoeg leuke winkeltjes en restaurantjes. Op het strand kan je doen wat je wilt; luieren, zonnen, kitesurfen of waterfietsen. Het strand wordt goed bewaakt door de lokale ‘baywatch’.

Vanuit Peguera kan je heel makkelijk tripjes maken naar Palma, het Aquarium, Katmandu (zie tips hieronder) of het eiland verkennen. Dat kan je prima doen met de lokale bus; deze stopt midden in Palma en er zijn speciale attractie bussen die toeristen oppikken in diverse plaatsen en afzetten bij het Aquarium of Katmandu. Je kunt ook eenvoudig een auto of wielrenfiets huren en het eiland verder verkennen.

We hebben heerlijk gegeten in Mallorca. In Peguera waren de steakhouse toppers (ook vis): El Fogon 7 (typisch Spaans) en La Hacienda. Heerlijke vis met uitzicht op zee hebben we gegeten bij May Y Mar. En een gezellige en heerlijke Italiaanse avond hebben we gehad bij Piutrentanove. In Port de Sollér hebben we heerlijk gegeten bij El Balear en zo kunnen we nog wel even doorgaan…

In Mallorca kan je fantastisch vakantie vieren, de mensen zijn gastvrij en gezellig en er is genoeg te doen. Onderstaand vindt je nog enkele tips om erop uit te trekken. We wensen je vast een heel fijne vakantie!

Leuke dingen doen in Mallorca

Bezoek aan Palma de Mallorca:

Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca met een rijke geschiedenis. Het meest prominent is wel de enorme Kathedraal ‘La Seu’, een enorme kathedraal van wel 121 meter lang.

Kathedraal La Seu Mallorca

In 1229 is begonnen met de bouw. In 1601 is de kathedraal afgemaakt.  Anton Gaudi heeft ook aan het gebouw gewerkt. Er staan vaak flinke rijen om binnen te komen. Je kunt het beste van tevoren online bij de kathedraal je kaartje kopen. Naast de kathedraal ligt Parc de la Mar, waar je mooi uitzicht hebt op de kathedraal.

Palma heeft veel leuke kleine straatjes, waar je heerlijk door heen kunt wandelen. Hier vindt je lokale winkeltjes, restaurantjes, kleding en meer. Wij vonden een handige kaart op Google, waar in rood de leukste kleine winkelstraatjes zijn aangegeven. Je kunt ook met de taxi je af laten zetten bij El Corte Inglés. Hier winkelen is al een belevenis op zich. Daarna kan je verder wandelen richting de kathedraal en Parc de la Mar.

Er is nog veel meer te doen in Palma. Je kunt er fietsen en tapa’s eten, naar het kasteel en centrale ‘Plaza Mayor’ met veel cafés en restaurantjes. Je kunt je er prima een dag (of meer) vermaken!

Palma Sea Aquarium:

Iets buiten Palma ligt het enorme Palma Sea Aquarium. Het aquarium heeft al meerdere prijzen gewonnen en dient tevens als onderzoeksinstituut.

Het is opgedeeld in 8 gebieden waar meer dan 8000 dieren van 700 soorten in bassins van verschillende grootte te bewonderen zijn. Je kunt er schitterend koraal zien. Het meest opvallend is het gigantische bassin van 8,5 meter diep met haaien en vele andere vissoorten.

Nieuw is de 3D experience met walvissen. In een 3D ‘omniversum’ ervaar je de klanken en omvang van walvissen die erg dichtbij komen. We vonden dit erg indrukwekkend om te ervaren.

Ook hier kan je het beste online kaartjes kopen. Deze worden vaak in combinatie met een busrit aangeboden wat erg handig is omdat het Aquarium verder buiten Palma ligt. Google dus even op verschillende aanbieders voor het beste aanbod.

Katmandu:

In Magalluf ligt pretpark Katmandu. Dit is een kleinschalig park met diverse attracties voor jong en oud met een mooie 18 holes midgetgolf baan. In de zomermaanden is ook het Splash waterpark open, waar je van alles kunt beleven.

Katmandu Park Mallorca
Katmandu Park Mallorca

Het leuke van het park is de kleinschaligheid. Je moet soms even wachten maar kunt dan in spannende attracties zoals Zombies XD Dark ride, waar je met een auto van de weg afraakt en zombies achter je aan krijgt. Omdat dit 4D is zit je echt helemaal in!

Erg leuk ’the House’; een enorm huis wat op zijn kop staat. Hierin kan je van alles beleven. Dit is voor alle leeftijden leuk. Een rondje midgetgolf in het mooie park maakt het helemaal af. We vonden dit allemaal een erg geslaagd uitje.   

Dagtrip naar Port de Sollér:

Sollér ligt aan de zuidwestkust ongeveer 30 kilometer van Palma in het ‘gouden’ dal vol sinaasappels, citroenen en limoenen. In 1914 is een treinverbinding tussen de Palma de Mallorca en Sollér gebouwd om al het citrusfruit af te voeren. Dit authentieke treintje rijdt nog, alleen worden nu toeristen vervoerd. Het treintje vertrekt 5 tot 6 keer per dag.

Je kunt kaartjes (alleen contant) kopen bij Ferrocarril de Sollér op de Placa d’Espanya in Palma. Aanrader is om meteen een combinatie kaartje te kopen van de trein naar Sollér met de tram naar de haven Port de Sollér. De Ferrocarril is ook de vertrekplaats van de trein. Het ligt om de hoek bij het centrale busstation, waar de meeste bussen uit plaatsen rondom Palma uitkomen. Het is een mooie rustige boemelrit van een uur door onder andere 14 tunnels, waarna je uitkomt in het pittoreske Sollér.       

Aankomst in Sollér Mallorca

Na aankomst in Sollér kan het plaatsje inlopen. Je komt dan uit op Placa Constitio, het centrale plein. Hier ligt de schitterende kerk Sant Bartomeu, die een bezoekje waard is.  Het plein is omringd door terrasje en barretjes, waar je heerlijk kunt zitten en de omgeving in je op kunt nemen. Ondertussen rijden de trammetjes van Sollér naar de haven langs, wat erg leuk is om te zien en horen. Sollér heeft mooie straatjes, het is zeker de moeite waard om hier rond te slenteren en het dorpje in je op te nemen.       

Vervolgens kan je verder naar de haven van Sollér met de tram. De afstand van 5 kilometer leg je in 20 minuten al boemelend af. Je komt langs langs citrus- en sinaasappelbomen op weg naar het havenplaatsje.

In Port de Sollér heb je restaurantjes te over. Wij hebben heerlijk en gezellig gegeten bij restaurant El Balaer maar er is keuze genoeg. In de havenplaats kan je (een van de vele) toeristenwinkeltjes bezoeken. Er is ook een heerlijk strand!

De terugweg kan je op de zelfde manier afleggen. Je kunt ook een bus terug nemen, dan ben je er wat sneller. Je kunt er ook voor kiezen om in Sollér te verblijven.

We hebben in een week tijd behoorlijk wat in Mallorca gedaan. Je kunt ook nog een auto huren en schitterende uitzichten bewonderen of een wielrenfiets huren en het eiland rondfietsen. Natuurlijk zijn er ook genoeg andere badplaatsen de moeite waard. Kortom; een eiland om naar terug te gaan!

Dag Mallorca

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!