Nina – Saint Tropez

door Babs
Nina Saint Tropez

Een tijdje terug hadden we het geluk dat onze boekenwinkel in het dorp het boek van Nina Parker ‘Saint Tropez’ in de uitverkoop deed. Wij kenden Nina niet maar toen we het boek inkeken waren we meteen verkocht. Nina neemt je in schitterende foto’s mee naar Saint Tropez en haar boek zit bomvol overheerlijke recepten. Een echte aanrader, zeker als het in Nederland grijs en miezerig is!

Naar Saint Tropez met Nina

Nina Parker groeit op in Saint Tropez en is echt gek op koken en eten. In haar boek neemt ze je mee naar de plekken, markten en restaurants die ver weg zijn van het toeristische Saint Tropez wat we allemaal kennen. Ze laat je kennismaken met bizar lekkere taarten, heerlijke vis recepten, echt Frans ontbijten, lunch, theetijd en meer. Het allerfijnste zijn de foto’s van Zuid Frankrijk die je door het hele boek ziet. De combinatie van heerlijke recepten met zonnige vakantie foto’s geeft je het gevoel dat je in Frankrijk op vakantie bent, even weg uit Nederland. Zo fijn, zeker als het grauw buiten is en regent!

Een dag vol lekkers

Nina Saint Tropez neemt je mee aan de hand van een dag lekker eten en vakantie vieren. Nina begint met het ontbijt en vertelt hoe de Fransen dat doen. Ze heeft een zomer croissants staan bakken bij een van de bekendste patisserieën in de regio en vertelt uit eigen ervaring hoe je deze kunt maken. Natuurlijk mag ook de brioche (zoet heerlijk brood) niet ontbreken en zelfgemaakte jam, karamelpasta met zeezout en crêpes!

Na het ontbijt gaat Nina naar het strand, waar je overal heerlijk kunt eten. Wat dacht je van salade niçoise, zelfgemaakte pizza, krabkoekjes, tongfilet of mosselen? Daarna gaat Nina naar de markt, waar het water je in de mond loopt van nog meer lekkers. En dan.. is het theetijd! Dit vind ik toch wel het fijnste hoofdstuk want wow, wat veel lekkere taartrecepten beschrijft Nina met foto’s waar je enorm veel trek van krijgt.

Na de lunch en wat strand is het tijd voor cocktails met hapjes als calamari, risotto ballatjes of groentebeignets. En als de dag zo snel voorbij vliegt is het al gauw tijd voor het diner met veel vis maar ook pasta, gebraden eend, lam, biefstuk, steak tartare met tot slot natuurlijk het dessert.. Keuze genoeg met chocolade brownies, Grand Marnier cheesecake, amandel rabarber taartjes, karamelroomijs met zeezout en nog veel meer.

Proeven van Saint Tropez

Je begrijpt, we zijn nog lang niet klaar met Nina’s kookboek en dat is geen enkel probleem. Het is een feestje om in te bladeren, even weg te dromen en lekkers uit haar boek te maken. Onderstaande recepten hebben we al uitgeprobeerd en her en der wat aangepast, probeer de citroentaart en sperziebonen salade zelf!

Meer over Nina – Saint Tropez – recepten uit Zuid Frankrijk

Auteur: Nina Parker

ISBN: 978-90-452-0428-4

Aantal pagina’s: 253

Uitgegeven in: 2014

Nina Saint Tropez

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!