D’Antuono – een culinaire traditie

door Babs
d'Antuono

Eigenlijk is bijna niet te voorspellen hoe vaak je een kookboek gaat gebruiken. Nu je op internet zoveel recepten en inspiratie direct kunt vinden, zou je denken dat je minder vaak een kookboek pakt. Dat gaat bij ons niet op voor ons favoriete kookboek d’Antuono.

De befaamde keuken van de familie d’Antuono

We schreven al eerder, dat in dit kookboek de recepten zijn opgeschreven van de in Amsterdam bekend geworden familie d’Antuono. Vader en moeder d’Antuono kwamen oorspronkelijk uit Italië. Met de broers van moeder begonnen ze in Haarlem met restaurant Napoli. Daarna volgden restaurants d’Antica en Cinema Paridiso in Amsterdam met ongekend veel succes. Helaas zijn beide restaurants inmiddels dicht maar hun gerechten waren fantastisch!

Gelukkig hebben Famke en Floor van Praag de familie ruim een jaar lang in de keuken op de voet gevolgd om zo alle recepten te verzamelen in dit fantastische kookboek. Het bloed kruipt trouwens waar het niet gaan kan, want inmiddels heeft zoon Cami d’Antuono restaurant Maximiliano in Laren geopend waar weer gekookt wordt volgens de vertrouwde familierecepten. Dus als je een keer geen zin hebt om te koken…

Antipasti, primi, secondi en history

Het boek is ingedeeld in de gangen die de Italiaanse keuken kent: je begint met antipasti (met waanzinnig lekkere recepten als vitello tonnato, mozzarella fritta, calamari fritti), gevolgd door de primi (spaghetti vongole, risotto con funghi, tagliatelle con salmone, need we say more..) en daarna de secondi: carne, pesce, vendure en insalate. Tot slot volgen de heerlijkste toetjes: tiramisu, panna cotta en meer. Tussen de recepten door wordt de geschiedenis van de familie verteld, wat erg leuk is om te lezen.

Probeer zelf de recepten!

We maken zijn echt fan van dit boek en maken er graag recepten uit. Hieronder vindt je je gerechten die we hebben gemaakt met behulp van de recepten (klik op de naam en je komt bij de blog met het recept):

Meer over het kookboek d’Antuono:

Auteurs: Famke en Floor van Praag

ISBN: 9789047504290

Aantal pagina’s: 157

Uitgegeven in: 2005

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!