1,1K Hoewel we vaak verse kruiden uit de tuin gebruiken zijn wij ook fan van kruidenmix ‘Herbes de provence’. Dit is een kant en klaar kruidenmengsel van gedroogde Provençaalse kruiden. De mix is heerlijk om de smaak van gerechten nóg lekkerder te maken. Wat er in de mix zit varieert per merk. Er zit wel vaak tijm, marjolein, rozemarijn en bonenkruid in, aangevuld met andere kruiden. Wij gebruikten de mix van rozemarijn, tijm en marjolein vaak om kip voor bijvoorbeeld coq au vin of heerlijk gegrilde kip aan het spit te kruiden. De mix gebruikten we ook in de spaghetti bolognese en chili con carne. Omdat best een klusje was om de kruiden steeds apart te gebruiken waren we erg blij met de mix die we in de Franse supermarkt vonden. De mix kan je flinke potten tegen een lagere prijs kopen dan in Nederland. Bovenstaande mix bestaat uit: rozemarijn, basilicum, oregano, tijm, marjolein en bonenkruid. In Nederland wordt verschillende varianten op de mix verkocht onder de naam ‘Provençaalse kruiden’. Dit is ook prima om je gerechten snel en makkelijk net dat smaakje te geven wat het gerecht extra lekker maakt. Je kunt de mix natuurlijk ook zelf maken met gedroogde of verse kruiden.