Kalfsvleespakketjes met ham en salie

door Babs
Kalfsvleespakketjes met spek en salie

Van sommige gerechten kan je echt blij worden. Dat gevoel krijgen wij bij het eten van onze kalfsvleespakketjes met ham en salie. Een heerlijk gerecht met malse vleespakketjes en een lekkere saus. Wij eten de rolletjes graag met roergebakken spinazie en spaghetti aioli, een perfecte combinatie! Je maakt de rolletjes makkelijk zelf. Het is ook een fijn gerecht voor een speciale gelegenheid. 

De oorsprong van het recept komt van de Italiaanse familie d’Antuono, waar we al eerder over schreven. In het Italiaans heet het Involtini ripieni di panchetta en salvia. Volgens het oorspronkelijke recept maak je het met pancetta (spek). Wij vinden het lekkerder met parmaham, net iets minder vet en met een subtiele smaak. In onze moestuin heeft de salie het erg naar de zin dus deze groeit enorm uit. Genoeg dus om hier een flinke bos vanaf te halen en hier een heerlijke salie olie van te maken om de vleespakketjes in te bakken!

Het fijne van dit gerecht is de saus: de combinatie van salie olie, beetje wijn, bouillon en het gebakken vlees is echt heerlijk. Samen met het sappige vlees, knoflook spaghetti en spinazie maakt het echt een feestje. Probeer en proef het zelf!

Zo maak je de kalfsvleespakketjes met ham en salie

Kalfsvleespakketjes met spek en salie

Kalfsvleespakketjes met ham en salie

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 400 gram kalfsvlees, in 4 plakken
  • 4 plakken parmaham
  • 8 blaadjes salie
  • 50 gram boter
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 gram bloem
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 0,5 liter vlees- of groente bouillon
  • 4 cocktailprikkers

Bereiding

Voorbereiden:

Sla de plakken vlees goed plat en leg op elke plak een plak parmaham en 1 blad salie. Rol het goed stevig op en zet het vast met een cocktailprikker.

Rol de rolletjes door het bloem en schud het overtollige bloem eraf. Snijd de overgebleven salie blaadjes in kleine stukjes.

Kalfsvleespakketjes maken: 

Laat de boter smelten in een braadpan op een middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Doe de salie stukjes in de pan en bak ze kort even mee. Doe daarna de rolletjes in de pan en bak ze rondom bruin. Voeg nu de wijn toe en laat dit circa 2 minuten inkoken. Voeg dan de hete bouillon toe, zet het vuur hoog en laat dit in ca. 5 minuten inkoken.

Roer af en toe goed over de bodem zodat je een volle saus krijgt. Voeg wat peper toe en leg de rolletjes op de borden, maak het af door de heerlijke saus erover te gieten.

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Hoewel Italianen meestal pasta vooraf en bij een vleesgerecht of aardappelen of groente serveren vinden wij de vleesrolletjes heerlijk met roergebakken spinazie en pasta aioli.

Kalfslapjes met pasta en spinazie

Buon appetito!

error: Content is protected !!