Of het nu warm of koud is, Thais eten smaakt altijd. Wij zijn echt dol op Thais eten en als het even kan maken we deze heerlijk geurende Thaise mie met kip. Een eenpansgerecht wat je zo op tafel zet en heerlijk ruikt naar limoen en rode curry. De mie roer je er gewoon doorheen. Een echte opwarmer in de winter!
Thais eten gaat er bij ons altijd in, zelfs bij de kids. Onbetwiste favoriet is Pad Thai met noedels, veel groente en ander lekkers. Mij kan je altijd wakker maken voor zelfgemaakte Thom kha kai; een overheerlijke Thaise kippensoep met kokos en citroengras, echt te lekker! Zo kunnen we nog wel even doorgaan….
We kunnen helaas niet elke dag Pad Thai eten en het is best bewerkelijk dus vandaag maken we een snel en makkelijk Thais eenpansgerecht. Thaise kip met mie heb je zo gemaakt en maak je bij voorkeur in de wok. Als je geen wok hebt kan je ook prima een pan met dikke bodem gebruiken.
Je fruit eerst wat kruiden, daarna bak je de kip. Je voegt Thaise rode curry pasta (als je niet van pittig houdt gebruik je 1 el. ipv 2), kokosmelk, sojasaus en limoenblaadjes toe. Kaffir limoenblaadjes kan je in de toko kopen en heten ook wel djeroek poeroet. Wij kopen altijd één zakje. Die vriezen we in en hier doen we héél lang mee doe. Mocht je er niet aan kunnen komen dan kan ze ook weglaten of de rasp van 1/4 limoen toevoegen.
Je hebt nu een heerlijk geurende curry met kip. Je breekt de eiermie in grove stukken en deze roer je door de curry. De mie wordt vanzelf zacht als je deze rustig door de curry schept. Tot slot voeg je frisse Chinese koolreepjes en waterkers toe. Dit schep je even door en je Thaise mie met kip schotel is klaar. Je strooit er nog wat koriander over om het af te maken en dan kan het smullen beginnen. Heerlijk!
Zo maak je Thaise mie met kip en rode curry:
Ingrediënten
- 2 el arachide of zonnebloem olie
- 1/3 tl. gemalen koriander
- 1/3 tl. gemalen knoflook
- mespuntje witte peper
- 2 stengels citroengras, heel fijn gesneden
- 2 el Thaise rode curry pasta
- 300 gr kipdijfilet, in dunne plakjes
- 3 el sojasaus
- 8 dl kokosmelk (2 blikken)
- 3 kaffir limoenblaadjes, opgerold en heel dun gesneden
- 250 gr. gedroogde eiermie
- 90 gr. Chinese kool, in dunne reepjes
- 60 gr. waterkers, gewassen en grof gehakt
- sap van 3/4 limoen
- bosje verse koriander, gehakt
- *
- Verder nodig:
- Wok of braadpan
Bereiding
Voorbereiden:
Haal de buitenste stengel en de toppen van het citroengras. Spoel ze af en snijd ze in heel dunne plakjes. Rol de kaffir limoenblaadjes op en snijd ze in heel dunne reepjes. Snijd de kool in dunne repen en spoel deze even af onder de kraan. Hak de gewassen waterkers in grove stukken. Pers de limoen uit en zet weg. Hak de koriander klein.
Thaise mie met kip maken:
Verhit de olie in een dikke pan of wok. Bak 4-5 minuten op een matig tot laag vuur de witte peper, koriander en gemalen knoflook met het citroengras tot een geurig mengsel. Voeg nu de kip toe en schroei deze rondom dicht. Doe de rode currypasta erbij en meng dit goed met de kip. Bak het mengsel samen 3 minuten op een middelhoog vuur.
Voeg nu de kaffir limoenblaadjes, sojasaus en de kokosmelk toe (tip: schud het blik voor openen even goed, zodat de gestolde kokos los komt). Breng dit samen aan de kook. Breek de mie met je hand in grote stukken en voeg die toe. Schep de mie ca. 4 minuten door het mengsel zodat deze gaar wordt.
Schep nu de Chinese kool en de waterkers door de Thaise mie. Roer dit goed door en voeg de limoensap toe. Serveer met wat koriander erover.
ทานให้อร่อย (thān h̄ı̂ xr̀xy)!