Bucatini pomodoro recept- pasta met tomaatjes

door Babs
Bucatini pomodoro

Bucatini pomodoro ofwel pasta met tomaatjes is een van onze meest geliefde familie recepten. Het is bijna niet te geloven hoe verschrikkelijk lekker zo’n simpel gerecht kan zijn. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen voor lekkere ingrediënten. Wat dat betreft is het waar wat de Italianen zeggen; de kwaliteit van de ingrediënten bepaalt de smaak van het gerecht.

We hebben dit gerecht leren kennen tijdens het werk. Tijdens de lunch maakte een van de collega’s dit even tussendoor en liet ons proeven, het was echt heerlijk en zo snel gemaakt!

In dit geval bepalen de tomaatjes, de extra vierge olijfolie, Parmezaanse kaas en de pasta het gerecht. Ofwel, bijna alle ingrediënten samen;-) Wat het gerecht ook heel lekker maakt, is de bucatini. Dit is geen gewone spaghetti maar een dikkere soort. Deze wordt door lange, holle buisjes geperst en is hol van binnen. Italianen noemen het ook wel perciatelli. De pasta kan je gewoon in Nederland kopen en wordt in Italië veel gebruikt bij sauzen met tomaten, groenten en kaas.

Je snijdt heel eenvoudig de ingrediënten klein en kookt de pasta zoals Italianen dat doen. Daarna meng je het geheel door elkaar en voeg je wat extra vierge olijfolie, Parmezaanse kaas en verse basilicum blaadjes toe. That’s all, smullen!!

Zo maak je bucatini pomodoro:

Bucatini pomodoro

Bucatini pomodoro

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, in fijne stukjes
  • 400 gram romaatjes (of andere kleine zoete tomaatjes)
  • 2 el. Parmezaanse kaas, geraspt of in snippers
  • 3/4 pak bucatini pasta
  • zout
  • 1 el. olijfolie om in te bakken
  • 1,5 el. extra vierge olijfolie voor door de pasta
  • peper, grof gemalen
  • 6 blaadjes basilicum

Bereiding

Voorbereiden:

Snijd de tomaatjes door de helft en de knoflook in kleine stukjes. Zet ruim water op voor de pasta (je kunt dit ook met de waterkoker doen).

Bucatini pomodoro maken: 

Als het water kookt doe je er een flinke schep zout bij. Italianen voegen 10 gram zout per liter water toe, maar je kunt ook 1 of 2 tl. zout toevoegen. Hierna kan de pasta in de pan. Afhankelijk van het merk moet je deze in 8 tot 10 minuten koken. Check na 1-2 minuten even of de pasta niet aan elkaar plakt en roer de pasta anders even los. 

Ondertussen kan je nu de tomaatjes klaarmaken. Hiervoor zet je een hapjes- of koekenpan op, waarin je de olijfolie doet. Zet het vuur laag tot middelhoog en voeg de uitjes met de knoflook toe. Deze laat je ongeveer 3 minuten rustig smoren waarna je de tomaatjes erbij doet. Zet het vuur nu middelhoog en bak de tomaatjes 5 minuten mee en je gerecht is bijna klaar!

Giet de pasta af en roer er direct na het afgieten de heerlijke extra vierge olijfolie door. Maal er wat peper over en roer het tomaatjesmengsel door de pasta. Je kunt er nu al wat Parmezaanse kaas doorheen doen of bij het opdienen over de pasta strooien.

Je bugatini pomodoro is klaar! Dien de pasta direct op met de blaadjes basilicum er bovenop en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.

Buon appetito ♥

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!