Spaghetti met broccoli kaassaus

door Babs
Spaghetti met broccoli kaassaus

Wij zijn echte Franse kaas liefhebbers. Zo kunnen we ons verheugen op de Vacherin Mont d’Or. Dit is een zacht romige kaas, die alleen wordt verkocht tussen 10 september en 10 mei. Maar er blijft wel eens een stukje over van de kaas die we kopen én die gaat in onze favoriete spaghetti met broccoli kaassaus. 

Meestal maken we onderstaand gerecht met restjes Franse kaas, die we in de koelkast hebben liggen. Je kunt er ook echt een kadootje voor jezelf van maken door een flink stuk Reblouchon (bij kaas speciaalzaak, lekker!!) of Germain Chaource (verkrijgbaar bij AH) erin te verwerken. Een flink stuk brie of camembert doet het ook goed. Echter.. als het je lukt om op de markt of bij een kaasboer een mooi rijp kaasje te bemachtigen, dan weet je niet wat je proeft.

Het is eigenlijk spaghetti koken plus wat ingrediënten samen tot een romige saus maken. Je maakt van wat broccoli (lekker knapperig, dus niet te lang laten smoren), room, scheutje wijn en kaas een superlekker en simpel gerecht. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Je bent zo klaar en het is heerlijk!

Zo maak je de Spaghetti met broccoli kaassaus

Spaghetti met broccoli kaassaus

Het spaghetti met broccoli kaassaus recept:

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 4.5/5
( 2 beoordeling )

Ingrediënten

  • 2 el. basis (bak) olijfolie
  • 1 el zout (voor de spaghetti)
  • 300 gram spaghetti
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 400 gram broccoli, in kleine stukjes/roosjes
  • 125 ml verse slagroom
  • scheutje witte wijn
  • 225 gram stuk lekkere romige kaas, korstjes eraf en in kleine blokjes
  • (handgemalen) peper
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • handje geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Kook voldoende water in de waterkoker (of in een pan als je geen waterkoker hebt) en schenk dit in een ruime pasta pan. Doe dit twee keer, totdat de pan vol is en zet dit hoog. Als het water kookt doe je hier het zout in (het Italiaanse geheim: de lekkerste pasta maak je in gezout water) en voeg je de pasta toe. Laat dit rustig 9 -11 minuten koken.

Ondertussen doe je de olijfolie in een pan en laat je hier de ui en knoflook samen in 3 minuten zachtjes bakken. Als het kleur begint te krijgen blus je dit af met een scheut wijn (zo uit de fles erin schenken). Dit verdampt meteen, waarna je de blokjes kaas toevoegt. Deze laat je smelten in de pan.

Als de kaas bijna geheel gesmolten is voeg je de room toe en wacht je tot dit samen begint te koken. Dan voeg je de uitgelekte broccoli stukjes toe en doe je de deksel 3-5 minuten op de pan.

Ondertussen kan je de spaghetti afgieten, dat gaat het makkelijkste met een vergiet. Daarna doe je spaghetti terug in de pan of een mooie schaal en giet je hier een flinke scheut extra vierge olijfolie en wat peper over. Je kunt nu de borden opmaken met spaghetti en saus erover of beide gerechten op tafel zetten om zelf een bordje te maken. Wat je het fijnste vindt. Je maakt het af met een beetje verse peper en wat Parmezaanse kaas erover.

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Het belangrijkste is, geniet er lekker van ♥

Laat een bericht achter

Om familiefavorieten.nl goed te laten werken moeten wij niet eetbare cookies gebruiken. Als je doorgaat gaan we ervan uit dat je hiermee instemt. Ok

error: Content is protected !!