Superlekkere worteltaart – Familie favoriet

door Babs
Superlekkere worteltaart

Worteltaart sprak ons nooit zo aan, totdat we deze superlekkere worteltaart proefden. We zijn helemaal om! Als vrijwilligster bij de kindertuinen moest ik een traktatie bedenken voor de groep kinderen waar ik les aan had gegeven. Het moest iets erg lekkers zijn met een knipoog naar gezond. Ik kwam dus uit bij worteltaart, maar het moest wel een héél lekkere zijn!

Volgens diverse recensies was de worteltaart van Bagels & Beans de allerlekkerste. Dat leek een goede start en bleek een dikke hit! Het recept hebben we iets aangepast. Zo bleken 80 gram eidooier en 120 gram eiwit na wat wegen 3 eieren te zijn. De boter moest eerst superzacht zijn (om klontjes in de topping te voorkomen) maar moest daarna echt hard worden en dat lukt alleen met roomboter.

Het resultaat was een 100 graden ommekeer want wow, wat was dit een superlekkere worteltaart. We konden er met zn allen gewoon niet vanaf blijven, van de HELE taart eigenlijk niet! HEMELS! De taart ging zo snel op dat ik nog 1 klein stukje overhield voor de foto.. Bij deze dus. Proef en ervaar het zelf en pas op dat je niet de hele taart in 1 keer opeet!

Zo maak je de superlekkere worteltaart:

Superlekkere worteltaart

Superlekkere Worteltaart

Recept printen
Aantal personen: 8 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 3 gram kaneel
  • 9 gram bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 220 gram arachideolie
  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 300 gram geraspte wortel (zakje kant en klaar van 250 gram is ook goed)
  • 100 gram walnoten (grof gehakt)
  • Voor de topping:
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur!)
  • 200 gram zachte kaas
  • 200 gram crème fraîche (op kamertemperatuur)
  • Het sap van 1 citroen
  • 150 gram poedersuiker

Bereiding

Voorbereiden:

Roer de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder, zout en arachideolie goed door elkaar. Voeg hieraan de eieren toe. Roer dit beslag goed door elkaar.

Was en schil de wortels en rasp ze daarna (of gebruik zakje een kant en klaar geraspte wortels). Meng de geraspte wortel en de walnoten door je beslag.

Worteltaart bakken:

Vet een springvorm in en vul deze met het beslag en bak deze ca. 50 minuten op 175 graden. Deze tijd is een indicatie; check na 50 minuten even met een satéprikker of deze er (enigszins) droog uitkomt.

Dan is het tijd voor de topping! Mix (met de mixer) de boter, zachte kaas, crème fraîche en citroensap samen tot een egaal geheel. Voeg beetje bij beetje het poedersuiker toe totdat alles is opgenomen. Laat dit mengsel minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Als de topping goed stijf is kan je deze op de (afgekoelde) taart smeren en eventueel verder decoreren met wortelroosjes.

Daarna is het smullen geblazen!

Geniet

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Laat een bericht achter

error: Content is protected !!