Aardbeien kwarktaart met framboos en witte chocolade

door Babs
Aardbeien kwarktaart met framboos

Zodra er weer aardbeien en frambozen in overvloed zijn weet je dat de zomer echt is losgebarsten. Het is dan ook de ultieme tijd om deze fantastisch lekkere zomerse aardbeien kwarktaart te maken!

In de zomer zijn we altijd op zoek naar gerechten die lekker en licht zijn. Een taart met een brosse bodem en luchtige aardbeien mousse is dan heerlijk om te eten en leuk om te maken. Het voordeel is ook, dat de aardbeien in de zomer in overvloed zijn en natuurlijk superlekker smaken. Zeker op de markt kan je hele zakken kopen voor enkele euro’s, waarna je ze kunt verwerken in de taart, jam of heerlijke toetjes.

We hebben diverse recepten gecombineerd om te komen tot onze heerlijke aardbeien kwarktaart. Na het maken van de eerste taart vonden we dat de taart nog een extra bite kon gebruiken. Omdat witte chocolade met aardbeien gewoon een heerlijke combinatie zijn, hebben we een laag witte chocolade op de bodem gegoten en daar de luchtige mousse op gedaan en dat was een HIT!

Het is ook erg leuk om na het maken van de bodem (koekjes met boter en witte chocolade) en de aardbeien frambozen mousse de swirl erover te doen. De swirl is een jam die je zelf gelijk met de mousse maakt. Je giet hem over de iets opgestijfde taart waardoor je een mooie rode tekening in de bovenkant krijgt plus een extra lekkere smaak.

De aardbeien kwarktaart moet wel even goed opstijven in de koelkast. Voordat je hem serveert kan je de bovenkant mooi opmaken met frambozen, aardbeien, muntblaadjes en toefjes slagroom. Het is echt een feestje om te maken maar helemaal om te eten!

Zo maak je de aardbeien kwarktaart met framboos en witte chocolade:

Aardbeien kwarktaart met framboos

Aardbeien kwarktaart met framboos en witte chocolade

Recept printen
Aantal personen: 10 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 200 gram koekjes
  • 70 gr Roomboter
  • *
  • Voor de chocoladelaag:
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 el heet water
  • *
  • Voor de mousse:
  • 300 gr aardbeien
  • 200 gr frambozen
  • 500 gr volle kwark
  • 250 ml slagroom
  • Sap van1/4 citroen
  • 125 gr basterdsuiker
  • 9 blaadjes gelatine
  • *
  • Voor de swirl:
  • 75 gr frambozen
  • 90 gr aardbeien
  • 25 gr geleisuiker
  • *
  • Voor de decoratie:
  • Handje frambozen en aardbeien
  • 50 ml geklopte slagroom met suiker
  • Handvol kleine muntblaadjes
  • *
  • Verder nodig:
  • Mixer, springvorm van 23 cm, garneer zak met kartelkop

Bereiding

Voorbereiden 
Verkruimel de koekjes door ze en in keukenmachine fijn te malen. Je kunt ze ook in een plastic zakje doen en klein slaan met een pollepel. Snijd de aardbeien en frambozen (behalve voor decoratie) in kleine stukjes. Pers de citroen uit en week de gelatine in een kom met kom met koud water. Vet de taartbodem in. 
Kwarktaart maken
Maak eerst de taartbodem: Smelt de boter in een steelpan. Haal de pan van het vuur zodra de boter is gesmolten en roer er de koekkruimels doorheen. Stort de koek kruimels in de taartbodem en duw deze aan met de onderkant van een glas.
 
Maak de witte chocolade bodem: breek de reep in kleine stukjes en doe deze in een kom. Smelt de chocolade ‘au bain marie’: hang de kom boven een pan met een bodem kokend water en zorg ervoor dat de bodem van de kom het kokende water niet raakt. Zodra de chocolade smelt voeg je de lepel water toe. Roer totdat je een mooi zacht mengsel krijgt, voeg eventueel wat extra water toe. Giet de chocolade vervolgens over de bodem van de taart en zet de bodem met chocolade in de koelkast. 
 
Nu maak je de vulling en de swirl; doe de aardbeien met de frambozen en citroen in een pannetje en breng deze aan de kook. Laat het 7 minuten pruttelen en roer het zo nu en dan even door. Doe ondertussen in een ander pannetje de kleingesneden 75 gr frambozen en 90 gr aardbeien met de geleisuiker. Breng dit aan de kook, laat dit 1 minuut doorkoken en roer het goed door. Zet het vuur uit en zet het pannetje met jam even weg.
 
Giet nu de vruchtensaus uit de eerste pan door een fijne zeef en duw dit goed aan zodat je zoveel mogelijk sap krijgt. De pitjes in de zeef mogen weg. Je kunt nu de gelatine uitknijpen en laten oplossen in de warme vruchtensaus. Laat dit even afkoelen en klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker. Meng vervolgens de kwark door de vruchtensaus en schep tot slot de slagroom erdoor zodat je een mooi egale vulling krijgt. 
 
Haal de taartvorm uit de koelkast en stort de saus erin. Zet de taart 15 minuten in de koelkast en giet dan in rondjes de jam erover. Deze zakt in de taart. Zet de taart terug om op te stijven. Dit kost 2 tot 4 uur.
 
Nu kan je de taart opmaken: klop voordat je de taart opdient de suiker met de slagroom en doe deze in een garneer zak met kleine kartelkop. Halveer aardbeien en frambozen. Je kunt nu de bovenkant van de taart opmaken met aardbeien en frambozen met de muntblaadjes. Spuit ertussen mooie toefjes slagroom.
Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Je heerlijke en mooie aardbeien kwarktaart met framboos en witte chocolade is klaar.

Aardbeien kwarktaart bijna op!

Geniet ervan!

Familie favorieten

Laat een bericht achter

Om familiefavorieten.nl goed te laten werken moeten wij niet eetbare cookies gebruiken. Als je doorgaat gaan we ervan uit dat je hiermee instemt. Ok

error: Content is protected !!