Biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen

door Babs

Hoe fijn is het om lekkere recepten te ontdekken en toe te voegen aan je favorieten? We zijn echt superblij met dit recept voor biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen met pandan rijst. Je hebt het zo gemaakt. Het is heerlijk met de sojasaus en fris met de sojabonen, een nieuwe topper!

Elke nieuwe favoriet is een echt kadootje

Wij verzamelen al jaren recepten en hebben echt stapels uitgescheurde recepten liggen van onder andere Delicous en de Allerhande. Onze kasten staan ook bomvol kookboeken. Van Surinaams, Indisch en Indiaas tot Frans, vegetarisch en kookbijbels als Escoffier, Larousse en Harold Mc Gee. Toch is het altijd weer een kadootje als je een recept vindt, uitprobeert en deze zo lekker en goedgekeurd is door de hele familie dat we hem een echte favoriet mogen noemen.

Vandaar dus deze week een nieuwe topper bij familiefavorieten; het recept biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen van Allerhande. Natuurlijk geven we wel onze eigen draai aan het recept en leggen we stap voor stap uit hoe je het maakt. In het recept wordt geen gewone paksoi gebruikt maar de iets kleinere variant Shanghai paksoi. Wij vinden deze paksoi ook iets lekkerder omdat er meer groen aan zit en de witte uiteinden minder hard zijn. Je kunt ook gewone paksoi gebruiken als je geen Shanghai paksoi kunt vinden.

In 15 minuten op tafel

Biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen is zo klaar. Je kookt de rijst in 8 minuten en ondertussen bak je de biefstuk. Deze houd je warm in aluminium folie, terwijl je de knoflook met de paksoi roerbakt. Hier roerbak je op een wat lager vuur de dressing door en dat is het! Je mengt van het vuur de sojabonen door de groente, snijd de biefstuk in mooie plakjes en serveert alles op een grote schaal. Hier overheen doe je lekker veel (kant en klaar) gebakken uitjes en je serveert de rijst erbij. Heerlijk!

Zo maak je biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen:

Biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen

Recept printen
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Nutrition facts: 200 Aantal calorieën 20 grams Vetten
Aantal sterren 5.0/5
( 1 beoordeling )

Ingrediënten

  • 1 el. boter
  • 3 el. arachideolie
  • 300 gr. biefstuk
  • zout, peper
  • 3 tenen knoflook
  • 3 struiken Shanghai paksoi
  • 4 el. oestersaus
  • 1 el. sojasaus
  • 1/2 el. sesamolie
  • 100 gr. sojabonen
  • 30 gr. gebakken uitjes
  • 300 gr. pandan rijst

Bereiding

Voorbereiden:

Maak de knoflook schoon. Snijd ca. 1 cm. van de onderkant van de Shanghai paksoi, deze gebruik je niet. Snijd de rest van de paksoi in repen van ca. 2 cm. en was ze in een vergiet. Haal de biefstuk circa 2 uur voor het bakken uit de koelkast om op temperatuur te komen. Dep deze voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi de biefstuk met peper en een beetje zout. Meng de sojasaus met de sesamolie en de oestersaus. 

Biefstuk in oestersaus met paksoi en sojabonen maken:

Kook de rijst 8 minuten. Verwarm ondertussen 1 el. olie in een kleine braadpan. Voeg de boter toe, zet het vuur hoog en doe de biefstuk in de pan als de boter gesmolten is en het schuim is verdwenen. Bak de biefstuk in 5 minuten aan beide kanten knapperig bruin. [Als je niet van rood vlees houd zet je het vuur vanaf het begin iets lager en bak je de biefstuk ca. 8 minuten. De biefstuk is dan gaar als je deze met een lepel van boven niet meer goed kunt induwen (hij veert wat terug)]. Haal de biefstuk uit de pan en wikkel deze in aluminium folie. Giet de rijst af en zet deze weg tot gebruik. 

Doe 2 el. arachideolie in een hapjespan en zet het vuur middelhoog. Haal de knoflook door de knoflookpers en bak deze kort in de olie totdat het kleurt. Voeg direct de paksoi toe en roerbak dit goed door elkaar. Roerbak de paksoi knoflook 4 minuten. Klop de dressing van soja, oester saus en sesamolie nog een keer en giet deze bijna helemaal door de paksoi. Roerbak dit nog 2 minuten en zet het vuur uit. Snijd de biefstuk in dunne plakken. 

Nu kan je de schotel opmaken. Bedek de bodem met de knoflook paksoi met dressing uit de pan. Bestrooi de groente met de sojabonen. Leg hier bovenop de in plakjes gesneden biefstuk en giet hierover het restje dressing. Bestrooi de schotel rijkelijk met gebakken uitjes en serveer met de gekookte of gestoomde rijst. 

Heb je dit recept gemaakt?
Superleuk om te zien hoe het is gegaan! Deel je foto en tag Familiefavorieten op Instagram.

Heerlijk met gestoomde Pandan rijst!

Familie favorieten

Laat een bericht achter

Om familiefavorieten.nl goed te laten werken moeten wij niet eetbare cookies gebruiken. Als je doorgaat gaan we ervan uit dat je hiermee instemt. Ok