Vandaag voor de allerliefste het recept voor een speciale Valentijn citroen cake. Compleet met suikerhartjes en zilveren parels. Het recept van onze favoriete citroen cake is van onze allerliefste oma, die helaas al jaren terug is overleden. Elke keer als we hem maken en proeven denken we terug aan haar en komen alle mooie herinneringen terug. Wat eten al niet met je kan doen ♥
Je bent nog ruim op tijd om de citroen cake te maken voor Valentijnsdag, want het is een heel makkelijk recept. Je mixt gelijke delen bloem, boter en suiker met citroen, zout, bakpoeder en eieren en bakt de cake in de oven. Daarna laat je hem goed afkoelen en kan het versieren beginnen.
Mocht je geen zin hebben om glazuur zelf te maken, dan kan je natuurlijk ook een zakje kant en klaar glazuur kopen. Je kunt dit ook erover strijken en wat parels, hartjes, sterretjes erop plakken, nog makkelijker!
Let even op, dat de eieren echt goed op kamertemperatuur zijn, dan krijg je het beste resultaat. Dat wordt een heerlijke verrassing. Happy Valentines day!
Zo maak je de Valentijn citroen cake:
Ingrediënten
- Voor de cake:
- 250 gr. margarine, in stukjes
- 250 gr. witte basterd suiker
- 250 gr. bloem
- mespuntje zout
- 1 citroenschil, geraspt
- 6 gr. bakpoeder
- 4 eieren (op kamertemperatuur)
- *
- Voor de glazuur topping:
- 175 gr. poedersuiker
- 2 el. water
- zilveren zachte parels (Dr. Oetker)
- suikerhartjes (Dr. Oetker)
- *
- Verder nodig:
- Mixer
- Cakevorm
- Rasp
- Zeef
Bereiding
Maak eerst de citroencake:
Verwarm de oven voor op 130 °C. Zeef de bloem en de suiker in dezelfde kom. Voeg de boter, de bakpoeder, het zout, de citroenrasp en de eieren toe. Klop dit samen luchtig met de mixer tot een glad mengsel. Vet de cakevorm in en vul deze met het beslag. Zet de vorm 5 kwartier in de het midden van oven.
De cake is klaar als je er met een satéstokje in prikt en er niets aan blijft plakken. Laat de cake 15 minuten in de oven afkoelen. Zet hem daarna nog even apart en haal hem dan uit de vorm. Laat deze helemaal afkoelen.
Maak daarna de glazuur topping:
Meng de poedersuiker met het water tot een glad mengsel. Bestrijk hiermee de cake. Versier de cake -zolang het glazuur nat is, dus wacht niet te lang- met de hartjes en de parels. Als je glazuur al hard is kan je met de restjes glazuur de hartjes en parels ook 'vastplakken' aan je cake.
Hmmmm, een héél fijne Valentijnsdag ♥